5 STVARI KOJE NIKAKO NE BI TREBALO KUPOVATI NA SNIŽENJU: Stručnjaci savetuju šta je ipak bolje da preskočite
Foto: Mondo/Stefan Stojanović

5 STVARI KOJE NIKAKO NE BI TREBALO KUPOVATI NA SNIŽENJU: Stručnjaci savetuju šta je ipak bolje da preskočite

Novčanik -

Iako su sniženja super prilika za obnovu garderobe po povoljnijim cenama, niže cene često dovedu do toga da kupimo komade koji na kraju skupljaju prašinu na dnu našeg ormara.

Naime, povoljna cena nikako ne sme biti jedini razlog za kupovinu. I dok sniženja stvarno jesu kao stvorena za kupovinu nekih modnih klasika, neku odeću ipak je bolje zaobilaziti.

U nastavku smo izdvojili savete modnih stručnjaka što je ipak bolje preskočiti na sniženjima.

Na sniženjima nemojte kupovati:

1. Odeću koja vam je mala

Sigurno se među vama kriju mnogi koji su bar jednom na sniženju kupili komad odeće neodgovarajuće veličine, s planom da jednog dana u njega i stanu. Istina je da su šanse velike da će taj premali komad odeće stajati na dnu ormara. U svakom slučaju, ako vam je nešto preusko, bolje je preskočiti kupovinu, piše Zadovoljna.hr.

2. Nešto što nikako nije u vašem stilu

Naleteli ste na komad koji se nikako ne uklapa u vaš stil, ali je na velikom sniženju pa se rodila ideja da bi trebalo da ga kupite. Ipak nemojte. Iako nas niske cene dovode u iskušenje da kupimo nešto što inače ne nosimo, velika je verovatnoća da ćete završiti s nečim što uopšte nećete nositi.

3. Više istih ili sličnih stvari koje već imate

Kada je u pitanju odeća, često se držimo naše sigurne zone, pa na sniženjima volimo da gomilamo komade slične onima koje već imamo u ormaru. Iako je dobro držati se svog stila, ipak vam nije potrebno 10 istih ili vrlo sličnih košulja ili belih majica u ormaru. Jedan od ciljeva pri kupovini bilo čega neka vam bude i mogućnost kreiranja novih kombinacija koje su u skladu s vašim stilom.

4. Sve što je neudobno

Ako vam nešto nije udobno obući ćete to jednom ili nijednom. Kupovanje neudobne odeće je bacanje novaca. Ako vas nešto grebe, žulja, teško se zakopčava… ili vam predstavlja bilo koji drugi problem, zaobiđite taj komad. Stvari se neće promeniti u budućnosti, a samo ćete potrošiti novac i zatrpati ormar.

5. Stvari koje ne možete zamisliti kao deo vaših kombinacija

Ako vam se nešto učini zgodnim, ali ne možete u glavi vizualizovati kombinaciju u koju biste taj komad uklopili, radije ga preskočite. Ako vas muči način kako nešto stilizovati, shvatite to kao znak da se radi o artiklu koji neće funkcionisati s ostatkom vašeg ormara.

(Kurir.rs/BIZLife)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja