КRENULE REZERVACIJE STANOVA NA DAN ZA DOČEК: Od cene će vam se ZAVRTETI U GLAVI, evo koliko će STANODAVCI zaraditi za tri dana!
Foto: Profimedia

nova godina

КRENULE REZERVACIJE STANOVA NA DAN ZA DOČEК: Od cene će vam se ZAVRTETI U GLAVI, evo koliko će STANODAVCI zaraditi za tri dana!

Novčanik -

Doček Nove godine u Beogradu postaje sve privlačniji za turiste iz inostranstva, koji preplave Beograd u tih nekoliko prazničnih dana, a glavni razlog dolaska je svakako dobar provod. Hoteli i restorani u Beogradu i nekoliko meseci ranije objavljuju svoje pozive i ponude za doček Nove godine, uz obavezne specijalitete domaće, srpske kuhinje.

Međutim, smeštaj je stavka o kojoj turisti treba prvobitno da razmišljaju. Osim smeštaja hotelskog i hostelskog tipa, popularni su stanovi na dan gde omladinci često čak organizuju žurke.

Ponuda je ogromna, ali cene uopšte nisu male.

Кako navodi Espreso, na popularnom sajtu za oglašavanje ovakvog tipa smeštaja u Beogradu istaknute su jedne cene, međutim kada odaberete datume od 31. decembra do 3. januara, cena je druačija. Naravno, dosta veća.

Loznica, Nova godina, Priđi srcem
foto: T.I./Kurir

Vlasnici ovakvih stanova za doček mogu da zarade do 1.000 evra, s obzirom na to da je u gotovo svim stanovima obavezna rezervacija minimum tri dana, u nekima čak pet.

Nude se stanovi "studijskog tipa" gde je u dvadesetak kvadrata smešten spavaći deo, deo za dnevni boravak i kuhinja, a ima i luksuznih stanova od stotinak kvadrata na prestižnim lokacijama.

Najpopularniji su dvokrevetni stanovi čije su regularne cene oko 50 evra za jedan dan, a 100 za Novu godinu.

Nova godina, Beograd na vodi, doček Nove godine, vatromet
foto: Uroš Arsić/Mondo

Najskuplji stan na istom sajtu za doček Nove godine košta 625 evra po danu. Ima 130 kvadrata i može primiti ukupno 10 osoba s obzirom na je petosoban po svojoj strukturi. Minimum broj dana za rezervaciju je 5, što iznosi ukupno 3.125 evra.

Cena za najam ovog stana u danima van praznik je 400 evra po danu.

Iako se čini da je još uvek rano za rezervaciju, pojedini stanove već su rezervisani.

kurir.rs/Espreso

Bonus video:

00:12

Doček srpske Nove godine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track