GRADSKU IMOVINU PRODALI TEK IZ 6. POKUŠAJA: Otišla zgrada sa 3 javna preduzeća za 1,2 miliona €, pazarili je lokalni preduzetnici
Foto: Shutterstock

GRADSKU IMOVINU PRODALI TEK IZ 6. POKUŠAJA: Otišla zgrada sa 3 javna preduzeća za 1,2 miliona €, pazarili je lokalni preduzetnici

Nekretnine -

Novopazarska lokalna samouprava uspela je, iz šestog pokušaja da proda svoj poslovni prostor u centru grada.

Posle pet neuspelih tendera, pre dvadesetak dana, imovina je ponuđena na prodaju prikupljanjem zatvorenih pisanih ponuda.

Zgrada u kojoj se nalaze uprave tri javna komunalna preduzeća, Gradske čistoće, Vovodova i kanalizacije i Gradske toplane, i jedan ugostiteljski objekat, prodati su za 1.236.000 evra ili za 298.200 više nego što je ponuđeno na oglasu.

Novi Pazar
foto: Shutterstock

Jedan prevoznička firma postala je vlasnik poslovnog prostora od 58,8 kvadratnih metara, u kojem se nalazio ugostiteljski objekat, i kancelarijskog prostora od 186 kvadratnih metara.

Ugostiteljski objekat je plaćen 203 hiljade eura, odnosno za 45.400 evra više u odnosu na ponuđenu cenu. Po višoj ceni prodato je i 186 kvadrata poslovnog prostora, koji je ponuđen po ceni od 515.200 evra, a prodat za 567.000.

Vlasnik kancelarijskog prostora površine 96 kvadrata, postao je Adem Balić. Njegova ponuda za tu imovinu od 366 hiljada evra bila je najpovoljnija i za više od 100 hiljada eura bila veća od tražene cene (265.000 evra).

Novi Pazar
foto: Shutterstock

Gradska uprava je svoju imovinu u pešačkoj zoni i širem centru, prvi put, na prodaju oglasila polovinom 2021. godine. U proteklih nekoliko godina uspela je da proda jedan manji lokal i zemljište površine 10,5 ari i zgradu površine 1.755 kvadrata u kojoj se nalazila RTV Novi Pazar.

Ukupna vrednost tada ponuđene imovine bila je 3,3 miliona evra. Svaka novo raspisivanje tendera snižavalo je cene.

biznis.kurir.rs/Danas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja