KOPAONIK BIZNIS FORUM OD 3. DO 6. MARTA: Otvoriće ga Jorgovanka Tabaković i Siniša Mali, evo koje teme će biti glavne
Foto: Kurir

KOPAONIK BIZNIS FORUM OD 3. DO 6. MARTA: Otvoriće ga Jorgovanka Tabaković i Siniša Mali, evo koje teme će biti glavne

InfoBiz -

Ovogodišnji 31. Kopaonik biznis forum, koji će biti održan od 3. do 6. marta, tradicionalno će svojim izlaganjem otvoriti Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije i Siniša Mali, ministar finansija u Vladi Republike Srbije.

Poslednjeg dana Kopaonik biznis foruma gost će biti i Ana Brnabić, predsednica Vlade Republike Srbije, koja će prezentovati rezultate rada Vlade u proteklom periodu i time zatvoriti četvorodnevni događaj.

Takođe, specijalni gosti ovogodišnjeg Foruma biće Džefri Saks, poznati profesor sa Kolumbija univerziteta, kao i Ivailo Izvorski, glavni ekonomista Svetske banke za Evropu i Centralnu Aziju. Njihovo prisustvo će omogućiti učesnicima Foruma sticanje potpunijeg uvida u prognoze makroekonomskih kretanja u svetu i Evropi.

Siniša Mali
foto: Printscreen/RTS

U okviru centralne teme Foruma, „Novi globalni kontekst: Izazovi neizvesne budućnosti“, razgovaraće se i o temama koje se odnose na energetsku bezbednost i transformaciju, klimatske promene, zelenu tranziciju, cirkularnu ekonomiju, e-mobilnost, industriju 4.0, obrazovanje, mlade talente i uspešne preduzetnike.

Posebna pažnja biće usmerena i na izglede za proširenje EU, budućnost automobilske industrije, konkurentnost izvozno orijentisanog sektora malih i srednjih preduzeća, zdravstvo, izgradnju visoko-prinosne privrede, ekonomske migracije, regionalnu privrednu saradnju i sport.

Kao i uvek do sada, i ove godine Kopaonik biznis foruma će nastojati da promoviše konstruktivne ideje, da potakne argumentovane rasprave, razmenu različitih stavova, a sve u cilju boljeg sagledavanja izazova, šansi i opasnosti za budućnost Srbije i Zapadnog Balkana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track