SLAGAO DA MU JE UMRLA MAJKA DA NE BI IŠAO NA POSAO: Sad mora da plati više od 3.000 evra, a ovako ga je šef otkrio
Foto: Shutterstock

SLAGAO DA MU JE UMRLA MAJKA DA NE BI IŠAO NA POSAO: Sad mora da plati više od 3.000 evra, a ovako ga je šef otkrio

InfoBiz -

Menadžer jedne firme u Cirihu kažnjen je zbog toga što je svoje odsustvo sa posla poslodavcu pravdao smrću majke. Problem je nastao kada je šef saznao da majka njegovog menadžera nije preminula, pa ga je prijavio policiji.

Zaposleni je rekao da nije dobro psihički i da se plašio da će ostati bez posla ako kaže istinu, pa je lagao svog šefa. Ali njegova laž ga je koštala. Sud u Cirihu je nedavno odlučio da menadžer mora da isplati kompaniji 2.700 franaka (2.800 evra), odnosno 30 dnevnica u iznosu od 90 franaka (93 evra).

Pored toga, mora da plati kaznu od 500 franaka (520 evra) i 1.000 franaka (1.034 evra) za sudski postupak. Povrh toga, falsifikovanje umrlice košta 1.500 franaka (1.550 evra).

Kako je rečeno na sudu, menadžerova laž počela je pre godinu dana. On nije dugo bio na novom radnom mestu, ali je, kako je rekao, bio slabog mentalnog zdravlja i nije se osećao spremnim da radi posao. Pošto u to vreme nije bio dugo u kompaniji, plašio se da će izgubiti novi posao ako kaže kako se oseća, pa je sve prećutao od svog šefa. Umesto toga, izmislio je laž koja je postajala sve veća i veća.

Menadžer je tvrdio da je morao da izostane s posla jer mu je preminula majka. Međutim, gazda nije verovao. Bio je sumnjičav i tražio je od svog zaposlenog da mu pokaže umrlicu.

Umesto da iskoristi trenutak i izađe sa istinom zašto nije mogao da dođe na posao, menadžer je nastavio da laže.

On je falsifikovao dokument! Da bi to uradio, uzeo je očevu umrlicu, uredio je na računaru, zamenio očevo ime majčinim i odštampao potvrdu. Fotografisao ga je i poslao e-poštom svom šefu. Međutim, šef je ostao sumnjičav i kontaktirao je kancelariju za registraciju rezidenta Ciriha.

Na njegovo pitanje da li je žena zaista umrla, rečeno mu je da je živa. Međutim, na zahtev šefa, kancelarija je saznala za falsifikovana dokumenta. Menadžer se našao u pravoj nevolji, a slučaj je završio na sudu.

Posle ovoga čovek sigurno više neće lagati, pogotovo ne šefa.

(Kurir.rs/Fenix magazin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track