GAZDA KONOBARICI MARTINI DAO OTKAZ A RAZLOG JE SKANDALOZAN: Sad će to debelo da ga košta! Tužila ga i mora da joj plati 4.200 evra
Foto: Profimedia

na tristotinak kilometara od beograda

GAZDA KONOBARICI MARTINI DAO OTKAZ A RAZLOG JE SKANDALOZAN: Sad će to debelo da ga košta! Tužila ga i mora da joj plati 4.200 evra

Novčanik -

Vlasnik ugostiteljskog objekta moraće konobarici Martini da plati 4.200 evra odštete jer ju je nezakonito otpustio, piše u obrazloženju presude koja je doneta u petak, pre nekoliko dana.

Sve se desilo još 19. marta 2020, u vreme korone, kad Martina nije radila zbog odluke države da se ugostiteljski objekti zatvore zbog opasnosti od širenja kovida. Sa gazdom lokala bilo je dogovoreno da ona ostane kod kuće ali da na posao dođe kad je vlasnik pozove, na šta je ona pristala.

Sve se to dogodilo na tristotinak kilometara od Beograda, u Kutini, nedaleko od Siska u Hrvatskoj, odakle je Marina. Pošto je u tom trenutku kretanje bilo nemoguće bez propusnice, gazda joj je taj dokument poslao i to sa datumom 7. maja. Kad je od njega dobila taj papir, došla je da radi, ali sledećeg dana.

“Kad sam došla u lokal, gazda mi je rekao: Ti više ne radiš ovde. I to bez ikakvogprethodnog poziva ili obaveštenja, bez slanja opomene, otkaza ugovora o radu ili šanse da se branim”, ispričala je konobarica.

kafić, restoran
foto: Shutterstock, Ilustracija

Martinina koleginica je lokalnim medijima objasnila da je Martina dobila otkaz jer nije došla da čisti lokal 7. maja. A gazda se na sudu branio da je s Martinom, koja je kod njega radila od marta 2014, inače imao problema zbog njenog arogantnog ponašanja?!

Posle svih izvedenih dokaza i iskaza svedoka, sudija je u petak donela presudu kojom je taj otkaz ugovora o radu nezakonit i na osnovu koje se vlasniku lokala nalaže da Martini mora da plati ukupno 4.200 evra odštete.

Međutim, presuda još nije pravosnažna pa će se gazda lokala verovatno žaliti.

Kurir.rs/Danica.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja