PROPAST NEMAČKOG MODNOG LANCA: Zatvara se i poslednjih 60 poslovnica! Ostala još bitka oko zaštitnog znaka
Foto: Instagram Printscreen/Hallhuber

PROPAST NEMAČKOG MODNOG LANCA: Zatvara se i poslednjih 60 poslovnica! Ostala još bitka oko zaštitnog znaka

InfoBiz -

Poznati modni lanac Halhuber (Hallhuber) koji ima sedište u Minhenu u Nemačkoj zatvara svoje filijale. Tokom stečaja koji je u toku, svi pokušaji spasavanja do sada su bili neuspešni.

Uprkos dugoj i intenzivnoj potrazi, kupac za celu kompaniju nije pronađen. Očekuje se da će o likvidaciji minhenske kompanije biti odlučeno na aktuelnoj sednici odbora poverilaca, prenosi "Tektil Virtschaft".

Vlasnik i izvršni direktor potvrdio je da trenutno nema ponude za nastavak poslovanja kompanije.

Tri strane izražavaju interesovanje za Hallhuberova prava na zaštitni znak. Bolko Kisling, predsednik kompanije "Görtza", potvrdio je ponudu za brend, pokušavajući da vrati "Görtz" na put uspeha sa manje brendova i više tekstila.

Bivši šef Halhubera, takođe pokušava da stekne prava na zaštitni znak. On je na LinkedInu objavio da je ranije uzalud pokušavao da kupi Hallhuber GmbH iz stečaja, ali da je sada pronašao potencijalnog investitora.

Kako je kompanija otišla u stečaj?

Halhuber je trenutno u svojoj drugoj fazi samoupravljanja nakon što je finansijski investitor Robus Capital kupio kompaniju 2021. U maju 2021. finansiranje Robusa je zaustavljeno zbog nivoa zaliha koji premašuju kolateral. To je dovelo do zatvaranja svih filijala osim filijale u Minhenu, zbog čega je gotovo 1.000 zaposlenih ostalo bez posla.

Budući razvoj Halhubera zavisi od potencijalnih kupaca.

(Kurir.rs/Feniks magazin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track