POZNATI MODNI LANAC SPASEN OD PROPASTI U POSLEDNJI ČAS! Ali deoničari mogu da se "slikaju", nisu ni dinara dobili
Ilustracija, Foto: Alberto Grosescu / Alamy / Alamy / Profimedia

izvučeni iz ambisa bankrota

POZNATI MODNI LANAC SPASEN OD PROPASTI U POSLEDNJI ČAS! Ali deoničari mogu da se "slikaju", nisu ni dinara dobili

InfoBiz -

To znači da će svako ko je imao deonice te firme ostati potpuno praznih ruku jer deonice više ništa ne vrede

Dugo je bilo nejasno šta će se dogoditi s modnim lancem "Geri Veber" ali sad je jasno: posrnuli modni lanac je spasen. Kako su objasnili iz firme, dobili su zeleno svetlo za njeno restruktuiranje.

“Plan restrukturiranja Geri Veber (Gerry Weber) International AG postao je pravno obvezujući i može se provesti”, stoji u saopštenju a plan uključuje, između ostalog, potpuno smanjenje kapitala, čime će sadašnji deoničari “ostati bez naknade”.

To znači da će svako ko je imao deonice te firme ostati potpuno praznih ruku jer deonice više ništa ne vrede. Novi deoničar je “investitor restrukturiranja”, GWI Holding sa sedištem u Luksemburgu.

Mnogi modni lanci u Nemačkoj imaju probleme

U junu je modni lanac najavio da će zatvoriti većinu svojih filijala u Nemačkoj. Trenutno je preostalo 50 od prvobitnih 171 radnji. Maloprodaja u Austriji takođe je stopirana.

Robna marka Gerry Weber postoji od 1986, a marka Taifun od 1989. Modni lanac nije jedini u Nemačkoj koji je trenutno u problemima. Toekom godine modna kuća Halhuber, prodavac cipela Reno i gigant odeće Peek & Cloppenburg već su podneli zahteve za stečaj. Loše stoji i grupa robnih kuća Galeria Karstadt Kaufhof.

Fenix-magazin/DP/MMD

Bonus video:

01:16

DA LI BANKROT TRI AMERIČKE BANKE MOŽE DA SE ODRAZI NA NAS?! Stručnjaci upozoravaju: Švajcarska je već osetila stromglave posledice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track