PRED BANKROTOM! PROPAST JOŠ JEDNOG VELIKOG MODNOG LANCA: Masovno rasprodaju i zatvaraju radnje u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji
Foto: Instagram Printscreen/Hallhuber

onlajn šoping batalili još u julu

PRED BANKROTOM! PROPAST JOŠ JEDNOG VELIKOG MODNOG LANCA: Masovno rasprodaju i zatvaraju radnje u Nemačkoj, Švajcarskoj i Austriji

InfoBiz -

U izlozima su plakati na kojima piše "Zatvaramo poslovnicu" i "Još samo 7 dana".

Poznati modni lanac Halhuber (Hallhuber) koji ima sedište u Minhenu u Nemačkoj pred bankrotom je i mogao bi da zatvori svih 60 radnji u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj.

Firma je od kraja maja u stečajnom postupku, ali planirano restrukturiranje nije uspelo. Kako prenosi “Imobilien cajtung”, Halhuber je raskinuo svih 130 ugovora o najmu svojih filijala u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj, a trenutno je još otvoreno oko 60 lokacija. Do kraja oktobra, kompanija bi mogla da zatvori i preostalih 60 trgovina.

Hallhuber
foto: Instagram Printscreen/Hallhuber

Rasprodaja je već u toku u radnjama u Hamburgu, a prodavnice će zatvoriti poslednjeg vikenda u oktobru. Kako prenosi “Hamburger Abendblat”, u radnji u Europasažu nema još puno neprodate odeće. U izlozima su plakati na kojima piše “Zatvaramo poslovnicu” i “Još samo 7 dana”.

Onlajn šop nije aktivan od jula. Dogovora sa starim i novim investitorima još nije bilo. Sada je po svemu sudeći na pomolu prestanak poslovanja. Nejasno je hoće li robna marka "halhuber" nastaviti da postoji i posle zatvaranja radnji.

Kurir.rs/Fenix-magazin/MD

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track