PROPAST VELIKOG MODNOG LANCA U NEMAČKOJ: I preostalih 200 zaposlenih ostaje na ulici, a generalna direktorka to objašnjava ovako
Ilustracija, Foto: Shutterstock

većini su otkazi uručeni JOŠ 1. novembra

PROPAST VELIKOG MODNOG LANCA U NEMAČKOJ: I preostalih 200 zaposlenih ostaje na ulici, a generalna direktorka to objašnjava ovako

InfoBiz -

Maloprodajni lanac ženske mode "Madelen" iz Zirndorfa trebalo bi da se ugasi krajem godine.

“Poslednji potencijalni investitori povukli su se iz procesa prodaje”, rekla je generalna direktorka. I preostalih 200 zaposlenih mora biti otpušteno, a većina njihovih kolega otkaze je dobila još 1. novembra.

Kompanija je u avgustu podnela zahtev za restrukturiranje, a početkom novembra otvoren je stečajni postupak.

“Kako bismo Madelen dali buduću perspektivu i kako bismo mogli da preusmerimo frimu na novi i, pre svega, digitalniji način poslovanja, ulazak investitora bio je i jeste obavezan uslov”, rekla je direktorka za nemačke medije.

zatvoreno, 0310699278
foto: Profimedia

Nema nade za spas

“Bez investitora, morala sam da donesem tešku odluku o zaustavljanju poslovanja krajem decembra”, dodala je. Proteklih nedelja pregovarala je s raznim zainteresovanim stranama. “Nažalost, pregovori još nisu pozitivno okončani i u ovom trenutku nije realno pretpostaviti da će se pronaći investitor”, zaključuje direktorka. Između ostalog, uopšteno teška ekonomska situacija u modnoj industriji dovela je do nezainteresovanosti ulaganja u nove projekte.

Kurir.rs/Fenix-magazin/SČ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track