BANKROT ČAČANSKE FIRME SA 900 ZAPOSLENIH! Pre 4 godine krenuli sa 50 radnika, sada već u stečaju, evo šta ih je DOKUSURILO!
Foto: Profimedia

katanac

BANKROT ČAČANSKE FIRME SA 900 ZAPOSLENIH! Pre 4 godine krenuli sa 50 radnika, sada već u stečaju, evo šta ih je DOKUSURILO!

InfoBiz -

Privredni sud u Čačku pokrenuo je postupak stečaja nad društvom sa ograničenom odgovornošću „Carbon Mining Balkan”, specijalizovanim za izvođenje radova u podzemnim rudnicima.

Postupak stečaja pokrenulo je samo preduzeće zbog prezaduženosti i preteće nesposobnosti plaćanja.

- Predlog za pokretanje stečaja podnet je posle vanredne skupštine društva, održane 22. maja ove godine. Tada je utvrđeno da preduzeće neće moći da ispuni postojeće novčane obaveze jer je imovina dužnika manja od obaveza - kažu u preduzeću.

Sud je 25. septembra pokrenuo prethodni stečajni postupak, a na ročištu kad se raspravljalo o razlozima za pokretanje stečaja, utvrđeno je da je društvo u neprekidnoj blokadi 29 dana za iznos od 2,7 miliona dinara. Poverilačko ročište zakazano je za 23. novembar ove, a poverilačko za prijavljivanje potraživanja za 10. april idu će godine.

„Karbon” je srpska kompanija osnovana sredinom 2019. Osnivač i većinski vlasnik je „Gripa Karbon” iz Poljske nastala 2015. i za samo par godina od firme koja je imala 50 radnika stigla do 900 zaposlenih.

kurir.rs/Rina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track