"NOVO ZDANJE "SAVA CENTRA" SIMBOL NOVE JAČE SRBIJE" Čadež: Beograd je postao centar ovog dela Evrope i sveta
Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

"NOVO ZDANJE "SAVA CENTRA" SIMBOL NOVE JAČE SRBIJE" Čadež: Beograd je postao centar ovog dela Evrope i sveta

InfoBiz -

Zdanje "Sava centra" je mnogo više od zgrade, ono je istorijski simbol celog našeg prostora i zato je veoma važan momenat otvaranja novog, obnovljenog "Sava centra", jer je on na neki način simbol jedne nove države u kojoj živimo, izjavio je danas predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

"On je simbol nove jače Srbije koja ima šta da pokaže i privlačna je investitorima gde već dolazi i živi mnogo stranaca koji ovde rade i odavde posluju u celoj jugoistočnoj Evropi. Beograd je postao centar ovog dela Evrope i ovog dela sveta", rekao je Čadež.

Istakao je da se potpuno slaže sa idejom i filozofijom kompanije "Delta Holding" koja je na sebe preuzela da obnovi ovo zdanje i stavi ga u funkciju u zajedničkoj nadi da će "Sava centar" sada biti mesto susreta vizionara, biznisa iz celog sveta, susreta onih koji nessto stvaraju i kreiraju jedan bolji svet.

"To Beograd zaslužuje, a pogotovu Beograd danas", naglasio je Čadež i dodao da "Sava centar" neće biti samo jedna od zgrada, nego će imati svoju funkciju u srpskoj ekonomiji, ali i ekonomiji čitavog regiona.

Podsetio je da je ovo zdanje za više od 40 godina posetilo oko 20 miliona ljudi, da je u njemu održano oko 20.000 manifestacija, od manjih pa do velikih kao što je Samit nesvrstanih, Skupština Međunarodnog monetarnog fonda.

"Zaista je tačno kada se kaže da je on istorija iz prvog reda. Bio je epicentar dešavanja tadašnje velike države, susreta ili sudara tadašnjeg podeljenog sveta u kome su se ređavali globalni problemi. Bio je simbol i svedok kako snazi i moći jedne države tako i njenom raspadu, jer su se na pozornicama "Sava centra" mogli videti politički lideri, muzičke i filmske zvezde, ali i stotine hiljada gladnih građana kako čekaju u redovima zbog piramidalnih banaka 90-ih godina prošlog veka", rekao je Čadež za Tanjug.

Istakao je da kako sve dolazi u svoje vreme, tako je bilo potrebno mnogo godina da se Beograd i Srbija vrate na mapu sveta u onom obliku u kome su bile u doba stare Jugoslavije i da postanu mesto gde ljudi žele da dođu i rade, da prave posao.

Kurir.rs

Bonus video:

02:33

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja