POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA RENOVIRANI SAVA CENTAR: Prve slike jednog od simbola Beograda, uloženo 118 miliona € - SVETSKI!
Foto: Zorana Jevtić

stižu i posetioci

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA RENOVIRANI SAVA CENTAR: Prve slike jednog od simbola Beograda, uloženo 118 miliona € - SVETSKI!

InfoBiz -

Posle tri godine od prodaje, kongresni i poslovni deo Sava Centra danas je otvorio svoja vrata posle rekonstrukcije, a već za nekoliko dana, tačnije 14. novembra biće spreman da primi prve posetioce. Tog dana u najvećem kongresnom centru jugoistočne Evrope početi i prvi događaj, Evropska konferencija nutricionista sa više od 1.500 učesnika.

Vlasnik Sava centra je kompanija Delta Real Estate. Temeljna obnova počela je u decembru 2021. a ukupna investicija vredna je više od 118 miliona evra.

Sava Centar, otvaranje Sava Centra
foto: Zorana Jevtić

Deo Sava Centra koji će od novembra ugostiti domaće i strane goste obuhvata 65.000 kvadratnih metara, odnosno više od dve trećine ukupne površine tog objekta. Kongresni deo čini 46 sala, umesto dosadašnjih 16, među kojima je i čuvena Glavna kongresna dvorana, a posebna atrakcija biće imersiv sala, jedinstvena na ovim prostorima. Renoviran je i obnovljen i poslovni prostor A klase i šoping zona sa restoranom i lokalima različitih brendova i usluga.

01:12

Immersive sala Sava centar

Da podsetimo, Grad Beograd je 2016. godine prvi put ponudio Sava centar na prodaju, ali po sistemu javno-privatnog partnerstva. Na prvi tender se pored Delte javio još i konzorcijum koji su činili Aerodrom Nikola Tesla, Energoprojekt i Beogradski sajam. Međutim, u drugom krugu niko od njih nije dostavio validnu ponudu.

1 / 10 Foto: Zorana Jevtić

Samo je kompanije Delta Holding potvrdila spremnost da prihvati cenu od 17,5 miliona evra i obavezna ulaganja od 50 miliona evra, koji su postavljeni kao uslov u javnom konkursu.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track