I HRVATI U ŠOKU ZBOG CENA KAFE NA HRVATSKOM PRIMORJU: U ovom gradu 3 kafe koštaju čak 18 evra, ali tu NIJE KRAJ IZNENAĐENJIMA
Foto: Shutterstock

I HRVATI U ŠOKU ZBOG CENA KAFE NA HRVATSKOM PRIMORJU: U ovom gradu 3 kafe koštaju čak 18 evra, ali tu NIJE KRAJ IZNENAĐENJIMA

Novčanik -

Svake godine građani su sve više iznenađeni cenama u ugostiteljskim objektima, posebno na Jadranu tokom toplijih meseci. U fokusu su pre svega cene kafe, mnogima omiljenog pića, pa je približavanjem turističke sezone počela i sezona slikanja računa i poređenja iznosa. S obzirom da se neke cene naplaćuju već ovog maja, čini se da bi izlazak na kafu mogao da postane luksuz.

Recimo, na Hvaru da kafa s mlekom košta 4,50 evra. Na Malom Lošinju, na primer, sok je bio 4,50 evra, a makijato 3,20 evra. Pored toga, naplaćena je i usluga od 0,39 evra, pa je račun za dva pića iznosio 8,09 evra.

U Opatiji su kako i sami Hrvati kažu, "naduvane cene". Naime, račun od 9. maja pokazuje da espreso košta 5 evra, veliki kapućino 6 evra, a neskafe od vanile 6,50 evra. Uz nekoliko kafa, na računu je bio i koktel od 13 evra.

Da cene nisu „naduvane” samo na moru pokazuje jedan račun iz Zagreba. Naime, u kafiću u jednom zagrebačkom trgovačkom centru kafa sa mlekom je 4 evra, a sok od 0,20 litara 3,90 evra i to sve dok ste u zatvorenom prostoru sa poglednom na pokretne stepenice!

Ipak da ima i svetlih primera i kada je u pitanju prelep pogled na hrvatsko more, ali i jeftina kafa govori nam i račun sa Murtera. Espreso je tu plaćen samo 1,30 evra.

Kurir.rs/Večernji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track