GIROS UZ SOK ILI PIVO SAMO 5 EVRA: Ovo su cene hrane u omiljenom letovalištu Srba u Grčkoj
Foto: Shutterstock

GIROS UZ SOK ILI PIVO SAMO 5 EVRA: Ovo su cene hrane u omiljenom letovalištu Srba u Grčkoj

Novčanik -

Pripreme za letovanje su uveliko u toku, rezervacije smeštaja, prevoz, a sve se češće turisti raspituju i o cenama.

U popularnim grupama na društvenim mrežama koje su namenjene letovanju u Grčkoj, počele su da se objavljuju i fotografije aktuelnih cena namirnica. Tako su u jednoj od poslednjih objava u Fejsbuk grupi "Grčka info" objavljene fotografije sa cenama nekih od namirnica u Paraliji.

Kako se može videti na fotografijama, kilogram pomorandži košta evro, dok je litar mleka 0,99.

Giros sa caciki salatom košta od 3,5 evra (mali), srednji (normal) 4 evra, a veliki (xxl) košta 5 evra. Ukoliko hoćete dodatno pomfrit to će vas koštati 2 evra, a sok evro. U drugom lokalu veliki giros sa svinjetinom ili piletinom, košta 3,50 evra. Dok u nekima ima ponude u kojoj giros uz sok ili pivo košta 5 evra.

Kako članovi grupe Grčka info navode, kada je reč o namirnicama, cene se nisu drastično menjale. "Prošle godine kajsije, smokve, šljive, paradajz, sve po evro", "Cene kao i prošle godine, nadam se da će tako biti i u junu", "Samo je maslinovo ulje poskupelo", neki su od komentara.

Paralija giros, Paralija, giros
foto: Kurir

Cene u Pefkohoriju

Kako smo ranije pisali, jedan srpski turista, objavio je cene iz ugostiteljskog objekta u Pefkohoriju. U njemu piše da giros košta 4,5 evra, dok je porcija 10 evra, suvlaki svinjetina i piletina iznosi 4,5 evra odnosno porcija je 10 evra. Punjene ćufte koštaju pet i deset evra u zavisnosti od porcije, dok je među jeftinijom hranom hot dog koji iznosi 2,5 evra, odnosno specijal košta 4 evra.

Inače, kako je Grčka info objavila pica u zavisnosti od veličine ovog leta u predsezoni košta od 6 do 12 evra, dok je roštilj nešto skuplji i potrebno je za njega izdvojiti 14 evra.

Ukoliko poželite da popijete kriglu piva, to zadovoljstvo će vas koštati do pet evra, a vino u zavisnosti od proizvođača i količine, košta između 2,50 evra i 22 evra.

Domaća kafa, "grčka" košta do tri evra, a ako želite na kraju da se i zasladite, kugla sladoleda koštaće vas između 1 i 3 evra. Sve ove cene, ipak, treba uzeti malo sa rezervom, jer predsezona još nije počela, te možemo očekivati možda "za neki cent više" cene.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track