"ETO, SNALAZIMO SE I MI" Amerikanci se šokirali kad su videli šta je Srbinu u šupi gde oni drže kosilice i baštenski alat! (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen/Life in the USa

KAKO U TUĐINI SARMA BEZ SUVOGA MESA...

"ETO, SNALAZIMO SE I MI" Amerikanci se šokirali kad su videli šta je Srbinu u šupi gde oni drže kosilice i baštenski alat! (VIDEO)

Moj biznis -

"Uveče naložiš, komšiluk ne vidi... onako laganini...neće valjda doći vatrogasci", pita se on

Kako bi Balkanac mogao da preživi zimu bez suvoga mesa - nikako! Ide u sarmu, u pasulj, u sve, a tek meze...

Tako je i Vanja koji živi u Americi shvatio da bez đakonija iz zavičaja jednostavno ne može pa je sebi, usred Amerike, iza kuće u dvorištu napravio sušaru.

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen/Life in the USa

- Sad ću da pokažem za ove ovde što žive u Americi šta im je potrebno... šupa za alat koja obično košta od 800 do 1.000 dolara ali kad kupite kuću pretežno je svaka ima i tu oni drže kosilice, baštenski alat ali ja sam napravio pravu sušaru... Evo i ovo možete da kupite što Amerikanci koriste da peku onaj mančmalou ali ja sam to iskoristio, tu lepo naložim vatru... gore sam udario tri daske, napravio sam otvore i tu sušim meso... Neku sam srnetinu doneo iz firme pa sam je stavio u pac s belim lukom, mora da odstoji mesec dana, uzeću i svinjetine...

- Uveče se naloži, komšiluk ne vidi... onako laganini...neće valjda doći vatrogasci", pita se on pa pokazuje i svoju pečenjaru od 250-300 dolara u kojoj može "celo prase da ispeče, do 60 kila, jagnje..."

- Eto, snalazimo se i mi u Americi - kaže Vanja koji kaže da je "ovde suvo meso skupo i preskupo, a nije ništa posebno, mnogo je suvo, presušeno".

- Video sam da je velika potražnja u Čikagu, naši ljudi žele da nabavljaju ovako nešto pa sam planirao da možda i ja počnem da prodajem i da sušim... Ove godine neću nego sledeće a možda kupim još jednu sušaru pa počnem da sušim i biznis razvijem jer tamo naši, u Čikagu, žive u stanovima... - veli Vanja.

Kurir.rs/Youtube Life in the Usa

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track