Kod njega se čeka u redu i po pola sata: Ja sve rasprodam, oni počnu da plaču. Otkrio i koliko zaradi za 5 sati rada

Radi samo 3 dana i, kaže, živi pristojno. Samo zavisi da li želiš da živiš skupo ili jeftino. Ako bi u restoran, pa svaki dan stejk od 50 dolara, onda je skupo a on veli da se za 10 dolara najede odlično i sit je ceo dan.

Sve to u kameru priča gastarbajter Srđan koji je pre dve i po godine došao u Ameriku i napravio biznis snova na najobičnijoj srpskoj stvari koju svaka naša domaćica očas posla pravi zatvorenih očiju!

Na biznisu koji je razradio u Americi može dobro da se živi i u Srbiji, što su mnogi i dokazali, a njemu kaže ide odlično.

screenshot-20231108-122453.jpg
Youtube Printscreen, Dragan Rakonjac 

- Dobar sam biznis napravio, ne mogu da se požalim - priča Srđan koji je gastarbajterisao u Nemačkoj i odatle došao u Ameriku, u Kaliforniju, gde je započeo svoj posao od kojeg sa tri radna dana nedeljno živi dobro. Kuva retko baš nešto što voli, ali mu se ne isplati jer živi sam.

Čega se to dosetio pa napravio biznis

Ovo je priča o Srđanu koji u Kaliforniji pravi palačinke, ove naše domaće, koje se prave na bezbroj kioska u Srbiji a koje svaka naša mama očas posla napeče i po 50 kad su deca gladna a kod kuće nema bog zna šta, ali uvek ima onog što svaka srpska kuća ima uvek - jaja, mleka i brašna.

screenshot-20231108-123653.jpg
Youtube Printscreen, Dragan Rakonjac 

Amerikancima ih peče i filuje po naški, a oni ih samo tamane i to iz prikolice koja je Srđanovo radno mesto. Ima i novu poziciju, odličnu, kad uđu vide ga, kad izađu vide ga. Prikolicu koju je naručio iz Kine mušterije obožavaju, kažu kako je slatka, i isplatio ju je za samo dva meseca koliko mu fino ide. Ukrasio je i lampicama, sija sa svih strana, i pozicija mu je odlična pa ga mušterije lako vide.

Sve je to ispričao u kameru Draganu Rakonjcu koji beleži priče o našim ljudima koji žive i rade u Americi.

ŽIVI SRPSKI SAN! RADI 3 DANA, A PARE KAPLJU Pravi što svaka naša domaćica može zatvorenih očiju, a naplaćuje papreno! Sve rasproda Autor: Youtube Printscreen, Dragan Rakonjac

Koliko naplaćuje Amerikancima?

- Ja kod sebe ne bih kupio palačinku, toliko je skupa, ona prosečna sa jagodom, bananom je 12 dolara, a ona najskuplja sa nutelom je 15 dolara... Ljudi mi daju po 20, još i bakšiš dodaju i kažu u redu je, a uvek sam rasprodat... Dal ti Meksikanci mnogo vole da jedu i ne žale - kaže Srđan koji sad ima i pomoćnicu, Meksikanku.

- Tri dana radim, četiri dana odmaram, pa na plažu... Ali kad radim, radim ceo dan, rano ujutru u kupovinu pa prvo spremim smesu kod mene kući, a onda od tri popodne na plac, u prikolicu... Kad uveče dođem kući raspremanje, pa pranje sudova... - kaže Srđan dodajući da mu je nova kineska prikolica mnoga vrata otvorila jer je baš onakva kakvu je hteo, ima sve - i frižider i zamrzivač za sladoled...

screenshot-20231108-123422.jpg
Youtube Printscreen, Dragan Rakonjac 

- Ta tri dana koja radim, radim po 12 sati dnevno - dodaje Srđan koji kaže da su naše žene mnogo jače i izdržljivije jer bila mu je u gostima drugarica iz Srbije koja radi na Aljasci i tamo po onoj hladnoći sortira ribu.

- Ja to nikad ne bih mogao da radim što ona radi - kaže Srđan čije palačinke Meksikanci obožavaju.

Veli i da se ugojio od svojih palačinki

- Skinuo sam 6-7 kila za tri meseca, ukinuo sam sve šećere, plakao sam kad ljudi kupuju i jedu moje palačinke, a ja ne smem - veli Srđan koji se druži sa tri-četiri drugara naših, pravih prijatelja.

Mnogi od njih ne znaju engleski, a ni da čitaju ili pišu pa je Srđan na prikolicu okačio slike i cene, pa oni samo pokužu na sliku i viču daj mi ovu, daj mi onu...

screenshot-20231108-123527.jpg
Youtube Printscreen, Dragan Rakonjac 

Kod njega se čeka u redu i po pola sata: Ja sve rasprodam, oni počnu da plaču...

- Sve sam papire sredio, ništa na crno radim, plaćam porez uredno, kao i radnicu - kaže Srđan.

Otkrio i koliko zaradi za 5 sati posla

Srđan nije krio koliko zarađuje pa je objasnio kad je stvarno dobro veče, 80-90 palačinki proda, a to je za nekih pet sati rada 1.000-1.1000 dolara. Kad je došao u Ameriku, odmah je razmišljao o svom biznisu pa se dvoumio između roštilja i palačinki, ali se odlučio za palačinke jer su ih njegova deca uvek obožavala a i manje je troškova.

- Prvo ne moram ni porez da plaćam za to jer nije jelo nego samo dezert, nije prljav i masan posao, ne treba mi ni dozvola vatrogasna jer nema vatre... - objašnjava Srđan i dodaje da je tako lišen mnogih troškova.

Dosta i pokloni, posebno deci, jer je to u Americi najbolja reklama. Lična preporuka od usta do usta najbolja je u toj zemlji, bolja od oglasa.

Kurir.rs/SĐP/Youtube