PČELARI, SPREMITE SE! POČELA PRIJAVA ZA SUBVENCIJE! Javni poziv raspisan je za sve vlasnike gazdinstava
Foto: Profimedia

PČELARI, SPREMITE SE! POČELA PRIJAVA ZA SUBVENCIJE! Javni poziv raspisan je za sve vlasnike gazdinstava

InfoBiz -

Javni poziv za subvencije za pčelare, u okviru koga je na raspolaganju podsticaj od 1.000 dinara po košnici raspisan je danas i prijave se mogu podneti do 5. jula.

Kako je ranije najavljeno Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Uprava za agrarna plaćanja raspisala ovaj javni poziv za pravna lica, preduzetnike, kao i fizička lica koji su nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Takođe, potrebno je da fizičko lice ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju i koje je u Registru poljoprivrednih gazdinstava izvršilo obnovu registracije za 2024. godinu i to za najmanje 20 košnica pčela, a najviše 1.000, navodi se na sajtu Uprave.

evodija, med, modonosno drvo
foto: Printscreen/YouTube/Nermin Mulavdic, Shutterstock

Zahtev se podnosi preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji.

Podsticaji se ostvaruju u iznosu od 1.000 dinara po košnici pčela, a za ostvarivanje prava na podsticaje po jednom javnom pozivu podnosi se jedan zahtev.

Bliža tehnička uputstva o načinu registracije korisničkog naloga, prijavi na sistem, načinu popunjavanja i podnošenja elektronskog obrasca zahteva za ostvarivanje prava, kao i načinu pružanja tehničke podrške podnosiocima zahteva, objavljuju se na oglasnoj tabli Uprave za agrarna plaćanja na adresi Bulevar kralja Aleksandra 84, kao i na zvaničnoj veb prezentaciji eAgrar.

Kurir.rs/Telegraf/Prenela S. Č.

Bonus video:

09:20

SLATKA PRIČA DAVIDA I DARIJA: Usred Dorćola drže 2.000.000 pčela! Urbano pčelarstvo normalna pojava u svetu, a ima ga i Beograd

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja