JUNEĆIM MESOM SNABDEVALI MEKDONALDS, PA OTIŠLI NA DOBOŠ: Nekad su imali sve - farmu, klanicu, preradu, sad ih prodaju BUDZAŠTO
Foto: Profimedia

bankrot

JUNEĆIM MESOM SNABDEVALI MEKDONALDS, PA OTIŠLI NA DOBOŠ: Nekad su imali sve - farmu, klanicu, preradu, sad ih prodaju BUDZAŠTO

InfoBiz -

Stečajni upravnik oglasio je prodaju dela pokretne i nepokretne imovine privrednog društva za proizvodnju i preradu mesa Simimpeks doo iz Niša. Imovina je podeljena u dve celine, a prodaju se kompleks za preradu mesa sa upravom i restoranom u Beloj Palanci, čija je procenjena vrednost 284 miliona dinara kao i klanica u tom mestu, koja je procenjena na 61,1 milon dinara.

SIM impeks je svojevremeno u Beloj Palanci, jednoj od najsiromašnijih opština u Srbiji, na moderno opremljenoj farmi, uzgajao junice čije meso je završavalo na italijanskom tržištu i u Mekdonalds restoranima.

Meso, Mesar, Polutke, beta

Pre desetak godina to je bila jedina jedina srpska klanica koja je isporučivala juneće odreske lancu Mekdonalds restorana. Od 250 radnika, koliko su zapošljavali, njih 150 radilo je u Beloj Palanci. Kompanija je uspešno poslovala zahvaljujući zaokruženom procesu proizvodnje, odnosno farmi, klanici, prerađivačkim kapacitetima.

Sim-impeks je 1995. godine u savremenim pogonima površine oko 4.000 kvadrata startovao sa sopstvenom preradom mesa, i uz tehnologiju koja se praktično menjala na svake tri godine imao je dnevnu proizvodnju od 30-tak tona mesnih prerađevina.

Proizvodnja im je uvek unapred bila prodata, ali su ih, međutim, svetska ekonomska kriza i besparica doveli do bankrota.

Bonus video:

02:38

MESO IZAZIVA AGRESIJU KOD LJUDI! Glumci promenili ishranu, pa doživeli transformaciju: Imam više energije A JEDEM HOT DOG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track