SVI ZAPOSLENI U EPS-U I PROTENTU DOBIĆE PO 20.000 DINARA: Konačno stabilizovan EPS, ovo najbolja finansijska godina od 2000.
Foto: kurir tv

SVI ZAPOSLENI U EPS-U I PROTENTU DOBIĆE PO 20.000 DINARA: Konačno stabilizovan EPS, ovo najbolja finansijska godina od 2000.

InfoBiz -

S ponosom mogu da kažem da smo konačno stabilizovali EPS o da je ovo najbolja finansijska godina u poslovanju preduzeća od 2000. godine, izjavila je ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović.

- Profesionalni menadžment već daje rezultate ali osnova svakog tako velikog giganta su radnici i zato želimo da ih na neki način nagradimo te će zbog toga svi zaposleni u EPS-u ali i ProTentu dobiti po 20.000 dinara kao dodatak uz decembrasku platu. To je jedan vid zahvalnosti svim zaposlenima za to što pomažu u stabilizaciji našeg energetskog sistema - izjavila je ministarka energetike, koja je i predsednica skupštine EPS.

Podsetila je da je država značajno pomogla našim energetskim kompanijama, i da smo počeli da ih reformišemo.

- Menjamo upravljanje, to ne znači privatizaciju, ali očekujemo da će EPS ostvariti najbolji finansijski rezultat u poslednje dve decenije. Zaposleni treba da budu deo toga i da se osećaju da su doprineli tome. Ta pomoć koja će im biti isplaćena predstavlja zahvalnost za njihov doprinos, trud i rad. Mi ćemo nastaviti da radimo na reformama naših javnih preduzeća u energetskom sektoru. To smo započeli ove godine i nastavićemo jer želimo da imamo efikasnije upravljanje, bolje rezultate, što već vidimo na kraju ove godine i da motivišemo što više ljudi da radi u javnom sektoru, da doprinese našim kompanijama i stabilnosti našeg energetskog sistema - rekla je ministarka.

Kurir.rs/J.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja