ČUVENI MODNI BREND KOJI SRBI OBOŽAVAJU RAZBESNEO MUŠTERIJE: "Ovo je odvratno, bojkotujemo ih, gazite preko DEČIJE KRVI" (FOTO)
Ilustracija, Foto: Alberto Grosescu / Alamy / Alamy / Profimedia

Reklamne fotografije izazvale haos

ČUVENI MODNI BREND KOJI SRBI OBOŽAVAJU RAZBESNEO MUŠTERIJE: "Ovo je odvratno, bojkotujemo ih, gazite preko DEČIJE KRVI" (FOTO)

InfoBiz -

Na profilima društvenih mreža brenda Zara osvanule su reklamne fotografije nove kolekcije u kojima su mnogi prepoznali povezanost sa stradanjem Palestinaca te pozvali na bojkot.

Reklamne fotografije za kolekciju jakni nazvanu Collection 04 uključuju modele koji poziraju u zimskom okruženju, ali s dodacima u kojima su korisnici društvenih mreža pronašli vezu s ratom Izraela i Hamasa te stradanja palestinskog naroda.

Naime, na fotografijama se mogu videti modeli koji naizgled poziraju u umetničkom studiju zajedno s kipovima u pozadini.

No, scena u kojoj manekenka pozira u zatvorenoj kutiji dok je ispred nje ljudska figura umotana u beli najlon nije naišla na odobravanje.

Mnogi su to povezali s događajima u Palestini, gde su ovakve scene zamotanih tela svakodnevica.

Kampanja takođe sadrži kamenje, ruševine i kartonski izrez koji je neke podsetio na kartu Palestine, prenosi Klix.

Kontroverzne fotografije izazvale su izrazito negativne reakcije, posebno pojedinaca koji su nekada bili verni kupci brenda.

Komentatori su izrazili šok, užas i bes zbog onoga što su videli kao očit pokušaj korišćenja osetljivih političkih pitanja u marketinške svrhe.

- Pala mi je vilica kad sam ovo video. Bojkotujem doživotno. Ne mogu verovati šta vidim -napisao je šokirani korisnik društvenih mreža, dok su drugi ispitivali je li kampanja "temeljena na genocidu".

"Mislite li da je 20.000 ljudi ubijeno i da je normalno koristiti njihovu smrt kao marketinšku metodu? Nemojte izaći i reći da niste hteli...odvratno", "Ovo je odvratno! Kakva šteta! Napravili ste kampanja koja se temelji na genocidu koji se dogodio u Gazi. Nevini umiru!", "Ne samo da se odnosi na genocid, već je to i ružan dizajn koji izgleda kao da je mojoj baki ponestalo tkanine i spojila sve što je ostalo", samo neki su od komentara.

Kurir.rs/Klix

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track