VESIĆU URUČENO PRIZNANJE OPŠTINE ŽABARI: Svi delovi zemlje osećaju benefit ravnomernog razvoja!
Foto: Foto: MGSI Predrag Mitić

čast

VESIĆU URUČENO PRIZNANJE OPŠTINE ŽABARI: Svi delovi zemlje osećaju benefit ravnomernog razvoja!

InfoBiz -

Predsednik opštine Žabari Jovan Lukić uručio je danas ministru građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture Goranu Vesiću Nagradu za doprinos u razvoju i afirmaciji te opštine.

Lukić je, obrazlažući odluku, naveo da je ministar Vesić svojim radom pokazao da ne pravi razliku između velikih i malih sredina i zaslužio najviše priznanje opštine Žabari.

Goran Vesić
foto: Foto: MGSI Predrag Mitić

Vesić je istakao da je posebno ponosan na ovu nagradu, jer su Žabari primer manje opštine koja se razvija i oseća sve benefite ravnomernog razvoja Srbije.

- Prvo smo gradili brze pruge i autoputeve, koje nastavljamo da gradimo i dalje, ali sada se Srbija toliko razvija da je neophodno da svaki deo zemlje oseti taj razvoj, da odvojimo deo novca i za lokalne projekte, koji su od značaja ljudima u tim sredinama - rekao je Vesić.

Goran Vesić
foto: Foto: MGSI Predrag Mitić

Najavio je da će se naredne godine obnoviti put između Žabara i Velike Plane, kao i da će opština ući u treću fazu „Čiste Srbije“, projekta namenjenog za ukupno 2,2 miliona ljudi u zemlji, vredan 3,5 milijarde evra.

U Žabarima je, pojasnio je, u planu izgradnja 76 kilometara kanalizacione infrastrukture, uz postrojenje za preradu otpadnih voda vrednosti, u vrednosti od oko 11 miliona evra.

Goran Vesić
foto: Foto: MGSI Predrag Mitić

Posetio je da je za Žabare, država kroz projekat lokalnog investiconog razvoja izdvojila 1,2 miliona evra besporvatnih sredstava, za važne lokalne projekte, koja će opština kandidovati.

- Nastavićemo da ulažemo i kroz druge projekte. U budžetu Ministarstva za narednu godinu idvojili smo 200 miliona dinara, koji su namenjeni da u opštinama finansiramo 50 odsto projekata koji podrazumevaju implementaciju pametnih rešenja u saobraćaju – pametne raskrsnice, uređenja zona škola.. Na taj način, opštine će moći da računaju na mnogo veću i snažniju podršku države - rekao je Vesić.

Goran Vesić
foto: Foto: MGSI Predrag Mitić

Navodeći da se očekuje da Srbija ovu godinu završi sa četiri milijarde evra stranih direktnih investicija, ministar je istakao da je moguće i važno da se deo sredstava odvoji za lokalne projekte.

- Suština politike predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije je da u svakom delu zemlje ljudima danas bude bolje nego što im je bilo juče, a sutra da im bude još bolje nego danas. To je najvažnije i to se vidi u Žabarima. A, građani će tek osetiti bolitak u državi - poručio je Vesić.

Goran Vesić
foto: Foto: MGSI Predrag Mitić

Predsednik opštine zahvalio je ministru na poverenju u Žabare, koje će se, kaže, truditi da opravdaju.

- Očekuju nas veliki projekti, obnova puta Velika Plana – Žabari, a nadam se da ćemo uraditi u narednoj godini i put Žabari – Petrovac. Srbija ne sme da stane - rekao je Lukić.

Goran Vesić
foto: Foto: MGSI Predrag Mitić

Deo nagrade, osim medalje, čini i novčani iznos od 100.000 dinara, koji je ministar Vesić donirao u humanitarne svrhe – Udruženju osoba ometenih u razvoju „Ključ“ u Žabarima.

Goran Vesić
foto: Foto: MGSI Predrag Mitić

Ministar ih je posetio i uručio im donaciju, na čemu mu se predsednik Udruženja Darko Radovanović srdačno zahvalio. Vesić im je poklonio i svoje Knjige o Beogradu, a oni su njemu darovi ručno izrađene sapune, koji sami prave.

- Hvala ministru Vesiću što je odlučio da nam uruči ova sredstva. Iskoristićemo ih da napravimo letnjikovac, da se naši članovi tamo okupljaju tokom leta, da im boravak bude prijatniji - rekao je Radovanović.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja