MODERNIZACIJA INFRASTRUKTURE! Vesić: Za sedam dana počinje obnova pruge Niš - Dimitrovgrad, Srbija ne sme da stane!
Foto: Predrag Mitić/ Ministarstvo GSI

početak radova

MODERNIZACIJA INFRASTRUKTURE! Vesić: Za sedam dana počinje obnova pruge Niš - Dimitrovgrad, Srbija ne sme da stane!

InfoBiz -

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdalo je odobrenje za izvođenje radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Niš – Dimitrovgrad, saopštio je resorni ministar Goran Vesić.

- Kao što je sinoć najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, radovi počinju za sedam dana - rekao je Vesić.

On je naveo da su srpske železnice sa bugarskim kolegama dogovorile tzv. “prozore” u kojima će se odvijati železnički saobraćaj tokom rekonstrukcije.

Vesić je podsetio da je prošlo više od pet godina od kako je 2. februara 2018. godine potpisan ugovor o rekonstrukciji i modernizaciji pruge Niš - Dimitrovgrad.

- Kada sam izabran za ministra u oktobru prošle godine rekao sam da će jedan od mojih prioriteta biće pokretanje ovog projekta. Ispunjavamo obećanja - naveo je ministar.

Zahvalio je svima koji su vredno radili poslednjih godinu dana, budući da je za početak rekonstrukcije trebalo pribaviti nove uslove, uraditi nove studije i inovirati projekat.

- Hvala predsedniku Vučiću na podršci da ovaj projekat počne da se realizuje. Uspeli smo. Danas je pred nama građevinska dozvola. Za sedam dana počinje dugo čekana rekonstrukcija. Srbija ne sme da stane - poručio je ministar Vesić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track