UKINULI 350 RADNIH MESTA I OTIŠLI U STEČAJ! Šta se dešava s poznatim trgovačkim lancem?
Foto: Alberto Grosescu / Alamy / Alamy / Profimedia

UKINULI 350 RADNIH MESTA I OTIŠLI U STEČAJ! Šta se dešava s poznatim trgovačkim lancem?

InfoBiz -

U martu je poznata modna kompanija Peek & Cloppenburg iz Dizeldorfa pokrenula stečaj. Pre nekoliko dana poverioci su odobrili stečajni plan.

Poverioci su već u julu jednoglasno odlučili da će Peek & Cloppenburg KG, Dizeldorf, i Peek & Cloppenburg Retail Buying GmbH & Co. KG nastaviti s radom, piše “Fashion United”, a prenosi Fenix magazin.

Odobrenje stečajnog plana, koji su izradili uprava i sudski upravitelj, advokat Horst Pipenburg, ima za cilj da pomogne kompaniji da se prilagodi promenjenim tržišnim uslovima u okviru samoupravljanja koje je odredio sud.

Oko 350 radnih mesta, uključujući rukovodeća, dosad je ukinuto u sklopu procesa koji je u toku. Plan ima za cilj sigurnost radnog mesta i jemstvo lokacije. Osim toga, kompanija je primila opsežne investicijske obveznice od glavnog deoničara.

Prema rečima generalnog direktora i finansijskog direktora Peek & Cloppenburg KG, Düsseldorf, stečajni plan je “čvrsta osnova” za izgradnju održive strukture kapitala.

Zatim, stečajni plan mora da potvrdi nadležni okružni sud u Dizeldorfu. Samoupravni stečajni postupak Peek & Cloppenburg KG, Düsseldorf, mogao bi se ukinuti već u jesen.

Poverioci su navodno odobrili stečajni plan sada kada im je obećano da će umesto 35 miliona dobiti 50 miliona evra. Takođe bi trebalo da postoji sudelovanje poverenika u dobiti preduzeća u 2024. i 2025. godini.

Kurir.rs/Fenix magazin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track