POZNATA NEMAČKA FIRMA PRED BANKROTOM POSLE 40 GODINA RADA: Podneli zahtev za stečaj, direktorka objasnila i šta sad sledi
Foto: Shutterstock

POZNATA NEMAČKA FIRMA PRED BANKROTOM POSLE 40 GODINA RADA: Podneli zahtev za stečaj, direktorka objasnila i šta sad sledi

InfoBiz -

Poznata modna marka Madeleine u Nemačkoj je podnela zahtev za stečaj i posle 40 godina rada nalazi se pred bankrotom.

– Modna kompanija koja ima online prodaju, podnela je zahtev za stečaj, objavio je Wirtschaftswoche (WiWo).

Visoka inflacija dovela je do značajnog povećanja troškova u Madeleineu na svim nivoima.

– Istovremeno, s obzirom na povećane troškove života, naši kupci smanjuju svoje troškove ili se novac troši na druga područja, rekla je direktorka Daniela Angerer.

Ipak, modni lanac neće potpuno ugasiti svoj rad. Kako je za WiWo najavio stručnjak za restrukturiranje Deflef Specovius, stečajni postupak trebalo bi da omogući investitora ili neko drugo rešenje restrukturiranja na ličnu odgovornost.

Daniela Angerer planira reorganizovanje Madeleine i “firmi da da dugoročnu perspektivu”. Plate 230 zaposlenih biće osigurane stečajnim novcem iduća tri meseca. Kako objašnjava Madeleine Angerer, moda originalne firme Quelle bi trebalo ponovo da se promeni. Zasad, brend predstavlja odevenu, modernu eleganciju.

– Uglavnom su predstavljeni casual outfiti. Čineći to, daleko smo se udaljili od izvornih vrednosti robne marke. Međutim, u budućnosti bi firma za narudžbine putem pošte, koja postoji već 40 godina, želela ponovo da se usredsredi na izvorne vrednosti robne marke, rekla je Madeleine Angerer.

Sve više kompanija podnosi zahtev za stečaj

Broj kompanija koje podnose zahtev za stečaj u Nemačkoj nastavlja naglo da raste. U julu se gotovo četvrtina (23,8 posto) više firmi prijavila za standardne stečajne postupke nego u istom mesecu prošle godine, objavila je u petak u Wiesbadenu Savezna kancelarija za statistiku.

Time je nastavljen uzlazni trend iz proteklih nekoliko meseci. Već u junu zabeležen je porast od 13,9 posto. Modni trgovci posebno su u nekoliko navrata dospeli na naslovnice u ovom području u proteklih nekoliko meseci. Među ostalim, trgovci cipelama Reno i Görtz pokrenuli su stečaj. Ali, pogođeni su i poznati trgovci odećom poput Hallhubera ili Peek & Cloppenburga.

Kurir.rs/Fenix-magazin/MD

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track