NEMAČKI GIGANT PROGLASIO KRAJ: Holding bio vlasnik lanca prodavnica popularnih i u Srbiji! DRUGOG IZLAZA IZ KRIZE NIJE BILO
Foto: Alberto Grosescu / Alamy / Alamy / Profimedia

bankrot

NEMAČKI GIGANT PROGLASIO KRAJ: Holding bio vlasnik lanca prodavnica popularnih i u Srbiji! DRUGOG IZLAZA IZ KRIZE NIJE BILO

InfoBiz -

Akcionari nemačke kompanije Stajnhof, većinskog vlasnika popularne trgovine Pepco, odlučili su na vanrednoj skupštini da ugase kompaniju.

Tako se petogodišnja saga koja je počela velikim finansijskim skandalom bliži kraju, a mediji navode da problemi Stajnhofa ne bi trebalo da se odraze na poslovanje Pepca.

- Drugog izlaza praktično nije bilo - navodi Blumberg.

Agencija navodi i da akcionari mogu da očekuju minimalnu naknadu. Holding će morati da proda imovinu da bi isplatio dugove. Kompanija je međutim uprkos krizi uspela da isplati 447 miliona evra snabdevačima, a redovno je isplaćivala i bonuse menadžerima.

Stajnhof je upao u probleme krajem 2017. godine kad je revizija otkrila brojne nepravilnosti zbog čega je izvršni direktor Markus Joste morao da napusti svoju poziciju. Kompanija se potom suočila sa istragama u više zemalja gde je otkriven veliki broj računovodstvenih prevara.

Stajnhof, koji je osnovan 1964. godine u Nemačkoj, držao je 72 odsto lanca trgovina Pepco.

Trgovina Pepco osnovana je 1999. godine u Poljskoj i prodaje jeftinu odeću i igračke, ali i razne potrepštine za kuću.

(Kurir.rs/Idnes/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track