ZA OVAJ PREKRŠAJ U NEMAČKOJ KAZNA IDE I DO 100.000 €! Ako mislite da na svom imanju možete da radite šta hoćete, prevarili ste se
Foto: Shutterstock

štite životnu okolinu

ZA OVAJ PREKRŠAJ U NEMAČKOJ KAZNA IDE I DO 100.000 €! Ako mislite da na svom imanju možete da radite šta hoćete, prevarili ste se

InfoBiz -

Ako smeće koje se skladišti u bašti predstavlja rizik za ljude i prirodu, vlasnici u Nemačkoj mogu da dobiju jako visoku kaznu od čak 100.000 evra!

Ovo je dokaz da na sopstvenom imanju u ovoj evropskoj državi ne možete da radite sve što poželite. Postoje ograničenja i za vlasnike imanja, posebno kada je u pitanju čuvanje smeća. Bilo da se radi o starim automobilskim gumama, starom nameštaju ili limenkama s bojom – na privatnom posedu ponekad možete pronaći mnogo toga što zapravo treba zbrinuti na adekvatniji način.

Budući da se često pretpostavlja da na privatnom posedu postoji sloboda, stvari koje mnogi ne koriste često se odlažu u baštu. Vlasti su tome stale na put izdajući stroge propise.

Kako navode mediji, kazna može iznositi i do 100.000 evra, jer je ilegalno odlaganje smeća prekršaj, a koliko će na kraju prekršitelji morati da plate, zavisi od količine i vrste otpada. Posebno su visoke kazne kada se okolina masovno zagađuje toksičnim otpadom.

kurir.rs/Fenixmagazin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja