U OVOM DELU BG TRAŽE 600 EVRA ZA GARSONJERU Studenti, pamet u glavu! Ovo su najjeftiniji krajevi grada, a evo koje da IZBEGNETE
Ako je stan dobar, onda se lakše i uči, Foto: Shutterstock, Ilustracija

VODIČ ZA STUDENTE

U OVOM DELU BG TRAŽE 600 EVRA ZA GARSONJERU Studenti, pamet u glavu! Ovo su najjeftiniji krajevi grada, a evo koje da IZBEGNETE

Biznis -

U prestonom gradu glavnom je sve skuplje nego u ostatku Srbije. Tako je i sa kirijama. Studenti se iz svojih mesta vraćaju u Beograd, ispitni su rokovi, a uskoro stižu i brucoši. A jedan od važnih tema jeste - gde i za koliko novca se može iznajmiti stan!

Glavobolje su normalne pri potrazi za stanom
Glavobolje su normalne pri potrazi za stanomfoto: Shutterstock, Ilustracija

Naravno, visinu mesečne rente diktira blizina fakulteta, lokacija sama po sebi, povezanost sa gradom, kvalitet zgrade, spratnost, da li u cenu ulaze i računi...

Kod Vuka se koncentrišu uglavnom oni koji, recimo, studiraju na ETF, Mašinskom, Pravnom fakultetu, ali to nije nužno pravilo. Ima i onih koji vole biti bliže centru, iako studiraju na skroz drugom kraju prestonice. Na pomenutoj lokaciji garsonjera od nepunih 30 kvm se plaća 300 evra, a koji kilometar iznad, na Lionu, u prizemlju kuće može se rentirati stan od 65 kvm za iste pare.

Ne znači da je sve što je jeftino dobro, niti da ono što je skupo kvalitetno
Ne znači da je sve što je jeftino dobro, niti da ono što je skupo kvalitetnofoto: Shutterstock

Ali na tom potezu, pa ka Autokomandi, blizu Medicinskog, Stomatološkog, odnosno Veterinarskog, za garsonjeru se traži i do 600 evra, a stanovi od 40 kvm pa naviše se izdaju za 700 i više evra. U blizini FPN, FON, Više elektro ili Farmaceutskog na Voždovcu za samo 25 kvadrata valja izdvojiti 400 evra!

Na teritoriji opštine Palilula 35 kvadratnih je 350 evra, ali kako se približite Bogosloviji za 37 kvm morate izdvojiti 480 evra. Produžite li malo dalje znajte da u Mirijevu, koje pripada Zvezdari, 35 kvadrata možete naći za 300 evra. Plus koji evro gore. Dole - teško.

U bliyini Hrama su Medicinski, Stomatolo[ki i Veterinarski fakultet
U bliyini Hrama su Medicinski, Stomatolo[ki i Veterinarski fakultetfoto: Youtube Printscreen

Skroz na drugoj strani, na Čukarici, 30 kvadrata se izdaje za 350 evra, a 33 kvm, recimo, za 320. Zato pažljivo pročitajte šta se tačno nudi u oglasu.

Vidikovac drži nešto nižu cenu pa stan od 43 kvadrata košta 300 evra mesečno, dok je i Rakovica u sličnom "platežnom nivou" kao ostatak grada i tu vlasnici za 30 kvm traže 320 evra.

Banjica - 18 kvadrata 200 evra, plus 30 evra troškova, a Novi Beograd - 390 evra za 45 metara kvadratnih u zasebnom delu kuće. U blokovima je situacija drugačija, pa na granici sa Zemunom se 44 kvadrata izdaju za 250 evra.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track