POZNATA HRVATSKA MESNA INDUSTRIJA PRED BANKROTOM: Dug firme nekadašnjeg KRALJA PRŠUTA narastao na skoro 19.000 evra
Foto: Printscreen Vjesti.me

preti im stečaj

POZNATA HRVATSKA MESNA INDUSTRIJA PRED BANKROTOM: Dug firme nekadašnjeg KRALJA PRŠUTA narastao na skoro 19.000 evra

InfoBiz -

Trgovački sud u Zagrebu otvorio je predstečajni postupak nad "Mesnom industrijom Lijanović" i imenovao Jelenu Stankus -Tkalec za upravnika predstečajne nagodbe, te je zakazao ročište za ispitivanje potraživanja poverilaca za 4. decembar.

Sudska odluka usledila je nakon predloga advokata firme i dostavljene sve potrebne dokumentacije za otvaranje predstečajnog postupka uključivši i uviđaj prema kojem su neizvršene osnove za plaćanje krajem jula iznosile 18.528 evra te je račun bio blokiran nešto manje od 60 dana, piše Poslovni dnevnik.

Rešenjem su pozvani i Lijanovićevi poverioci da Financijskoj agenciji u roku od 21 dan od dostave rešenja prijave svojih potraživanja, ali i zastupnici tog dužnika da poveriocima i povereniku omoguće uvid u isprave iz kojih proizlaze potraživanja navedene u popisu imovine i obaveza.

Mesna industrija Lijanović d.o.o. osnovana je krajem 2012. godine sa nešto više od 500.000 kuna početnog kapitala i sa sedištem u zagrebačkoj Ulici kneza Borne.

Osnivač društva je Lijanović s.r.o, firma registrovana u Češkoj, a kao direktor i zastupnik istaknut je Stipe Ivanković Lijanović.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track