"DRŽAVA MORA DA OMOGUĆI POJEDINCU DA BUDE DEO REŠENJA" Dušan Vasiljević o najvažnijim tačkama agende drugog dana konferencije AMG
Foto: Nenad Kostić

RE-SET SUMMIT 2023

"DRŽAVA MORA DA OMOGUĆI POJEDINCU DA BUDE DEO REŠENJA" Dušan Vasiljević o najvažnijim tačkama agende drugog dana konferencije AMG

Održiva budućnost -

U četvrtak je održana druga konferencija Adria Media Group RE-SET SUMMIT 2023 pod nazivom “NACIONALNI INTEGRISANI ENERGETSKI I KLIMATSKI PLAN” sa koje je izveštavala novjnarka Kurir TV Ivana Jovanović.

Ona je, uoči početka konferencije, sa lica mesta javila koje će teme biti na dnevnom redu panelista i u razgovoru sa sagovornikom i moderatorom prvog panela na kom je učestvovala i ministarka Dubravka Đedović objasnila značaj današnjeg događaja.

- Danas je reč o tome kako ostvariti održivi razvoj. On je moguć samo ako se tri bitna stuba razvoja međusobno usaglase. To su privreda, pre svega, zatim državna uprava i konačno građani. Samo tog trenutka možemo ostvariti razvoj koji će svima, uz kompromis, biti dovoljno dobar. Svesni smo da bez energetike nema razvoja, ali smo svesni njenog negativnog uticaja na životnu sredinu i klimatske promene. Cilj je pronaći model koji će pomoći razvoj društva, ali neće ugrožavati život svakog nas pojedinačno - rekao je Dušan Vasiljević, međunarodni ekspert za strateško planiranje i direktor Western Balkans Consulting Global d.o.o.

03:55

DRŽAVA MORA DA OMOGUĆI POJEDINCU DA BUDE DEO REŠENJA Dušan Vasiljević o najvažnijim tačkama agende drugog dana konferencije AMG

Novinarku Ivanu Jovanović zanimalo je šta svaki pojedinac može da učini da bi se ovi ciljevi ostvarili.

- Sve počinje od nas pojedinačno. Posao države je da omogući da svi zajedno učinimo nešto za naše opšte dobro. Moramo da imamo mogućnost da činimo dobro. Ako nemam mogućnost da se grejem kvalitetnim energentima, grejaću se onim čime imam. To je posao države da obezbedi, a na nama je da pomognemo da se pravilno kreiraju pravila igre - zaključio je Vasiljević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja