RE-SET SUMMIT 2023 POČINJE SUTRA Koliko smo solidarni? Šta podrazumeva nacionalni energetski plan? Pratite uživo!
Foto: Promo

Uključite se aktivno u društveni dijalog!

RE-SET SUMMIT 2023 POČINJE SUTRA Koliko smo solidarni? Šta podrazumeva nacionalni energetski plan? Pratite uživo!

Održiva budućnost -

RE-SET SUMMIT 2023 je prilika da svi zajedno: eminentni stručnjaci, predstavnici Vlade i državnih institucija, predstavnici privatnog sektora, nevladinih organizacija i građani, aktivno pristupimo implementaciji novog društvenog ugovora, s ciljem da damo konkretne smernice kako svako može da bude akter u kreiranju održive budućnosti.

RE-SET SUMMIT 2023 počinje u sredu, 15. marta, konferencijom “PRAVIČNO DRUŠTVO TRAŽI SOLIDARNOST”, koja će se održati u prostorijama Opera & Theatre Madlenianum u Zemunu.

Agendu konferencije pogledajte OVDE

Već narednog dana, u četvrtak, 16. marta, u Hotelu Mona Plaza u Beogradu, biće održana konferencija “NACIONALNI INTEGRISANI ENERGETSKI I KLIMATSKI PLAN”.

Agendu konferencije pogledajte OVDE

RE-SET SUMMIT 2023
foto: Promo

Izazovna vremena i globalne tranzicije zahtevaju novi društveni ugovor. Serijal RE-SET SUMMIT 2023.otvaramo konferencijom koja se bavi društvom. Decenija pred nama će zahtevati duboku transformaciju u načinu na koji društva i privrede funkcionišu, a neophodna je kritična promena u pretpostavkama i vrednostima, kako bismo mogli da delujemo brzinom koja će se zahtevati. Kritična promena ka pravednom i regenerativnom načinu razmišljanja otključava novi potencijal delovanja društva i poslovanja. Konferenciju “PRAVIČNO DRUŠTVO TRAŽI SOLIDARNOST” će otvoriti Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti.

Konferenciju “NACIONALNI INTEGRISANI ENERGETSKI I KLIMATSKI PLAN će otvoriti ministarka rudarstva i energetike u Vladi Srbije Dubravka Đedović. Cilj konferencije je da se okupe visoki zvaničnici i stručnjaci, koji će mapirati opcije koje građani imaju na raspolaganju, kako bi mogli da učestvuju u zelenoj tranziciji. Biće ovo jedinstvena prilika da javnost sazna više o energetskoj stabilnosti i sigurnosti za privredu i građane, kao i o cenama i planovima ulaganja u diverzifikaciju kroz održive izvore energije.

Predstavićemo “tri zlatna pravila” praktičnog delovanja: kako se uključiti kao proizvođač održive energije, kako sačuvati energiju sa postojećim projektima i investicijama u energetsku efikasnost i šta treba znati o mogućnostima za uštedu energije jer “najbolja energija je sačuvana energija”.

Jedna od najvažnijih tema o kojoj će se raspravljati je energetsko siromaštvo. Predstavićemo nove modele saradnje “države – privrede – građana”, koji omogućavaju prelazak na nove izvore energije, s pozitivnim efektima na smanjenje emisije gasova i direktni ekonomski rast, za šta je neophodna međusobna saradnja svih aktera u društvu.

Svako od nas može da se uključi u novu energetsku mrežu, a ovo je idealna prilika da građani steknu uvide i znanja koja im omogućavaju da donesu informisane odluke o svojim navikama potrošnje energije, kao i da preuzmu aktivnu ulogu u izgradnji održivije budućnosti za sve.

Ukoliko želite da prisustvujete konferenciji, molimo da se prijavite putem mejla conference@adriamedia.rs

Molimo da navedete svoje ime, prezime i naziv kompanije iz koje dolazite, uz napomenu za koju konferenciju se prijavljujete!

Učešće na konferenciji je besplatno, a broj mesta je ograničen.

Konferencije ćete moći da pratite uživo na Kurir.rs!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track