"PRAVIČNO DRUŠTVO TRAŽI SOLIDARNOST" Petrović: Društvo da ponudi rešenja kako bi se zelena tranzicija sprovela u interesu građana
"Pravično društvo traži solidarnost", Foto: Petar Aleksić

RE-SET SUMMIT 2023

"PRAVIČNO DRUŠTVO TRAŽI SOLIDARNOST" Petrović: Društvo da ponudi rešenja kako bi se zelena tranzicija sprovela u interesu građana

Održiva budućnost -

Izazovna vremena i globalne tranzicije zahtevaju novi društveni ugovor i duboku transformaciju. RE-SET SUMMIT 2023 je prilika da svi zajedno: eminentni stručnjaci, predstavnici Vlade i državnih institucija, predstavnici privatnog sektora, nevladinih organizacija i građani, aktivno pristupimo implementaciji novog društvenog ugovora, s ciljem da damo konkretne smernice kako svako može da bude akter u kreiranju održive budućnosti.

Prva konferencija kojom počinje ovogodišnji RE SUMMIT 2023 je "Pravično društvo traži solidarnost".

Re-set samit 2023
foto: Petar Aleksić

Menadžerka korporativnih komunikacija Adria Media Group Irena Petrović najavila je konferenciju i pojasnila zašto Re-set Summit počinje baš ovom temom.

- Cilj "Re-set Summit-a" je da na jednom mestu okupimo predstavnike svih društvenih grupa kako bismo zajedno dali smernice kako svako od nas može biti akter održive budućnosti. Kada se osvrnemo na period od samo par poslednjih godina, od prvog samita koji smo organizovali, vidimo da je situacija sve teža. Doživeli smo pandemiju, zatim je došlo do rata u Ukrajini, što je izazvalo niz problema, uticalo na inflaciju, energetsku nestabilnost itd, a istovremeno se borimo sa zagađenjem i posledicama klimatskih promena. Činjenica je da najveći teret nose najosetljivije kategorije stanovništva, a obaveza društva je da im pomogne i ponudi rešenja kako bi se zelena tranzicija sprovela u interesu građana - započela je Petrović.

04:07

RE-SET SUMMIT 2023 Pozivamo vas da se uključite u društveni dijalog!

Navela je podatak iz istraživanja Unicef-a da se za godinu dana u Srbiji ispod granice siromaštva našlo više od 28.000 nove dece.

- To su stvari na kojima moramo da radimo, kako bismo ponudili sistemska rešenja i kao društvo bili spremni za izazove koji nam predstoje - kazala je Petrović i pozvala sve zainteresovane da konferenciju prate uživo na portalu Kurir.rs.

Kurir.rs/ Ivana Jovanović

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track