EVO KAKO FUNKCIONIŠE REGISTAR RIZIKA OD KATASTROFA! Darko Vučetić za Kurir TV otkrio ono što nikada ne bi očekivali
Foto: Kurir Televizija

KURIR TV

EVO KAKO FUNKCIONIŠE REGISTAR RIZIKA OD KATASTROFA! Darko Vučetić za Kurir TV otkrio ono što nikada ne bi očekivali

Održiva budućnost -

Kako da društva učinimo otpornim na katastrofe, tema je međunarodne konferencije “Smanjenje rizika od katastrofa – modeli i prakse na međunarodnom i nacionalnom nivou”.

Konferencija se organizuje u okviru projekta “Evropska unija za Srbiju otpornu na katastrofe” koji uz finansijsku podršku Evropske unije od 14 miliona evra, sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj. U organizaciju ovog važnog dvodnevnog dogadjaja u Beogradu uključeni su i Fakultet bezbednosti i Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Darko Vučetić, Republički geodetski zavod, govorio je o registru rizika od katastrofa kao jednoj od najbitnijih tema konferencije.

Darko Vučetić
foto: Kurir Televizija

- Ovaj registar rizika od katastrofa je jako bitan za prevenciju, reagovanje i sanaciju u slučaju prirodnih nepogoda i katastrofa. Ovo je jedan sličan informacioni sistem "GeoSrbiji", mada vi ovde osim što možete da vidite satelitske snimke bilo kog dela Srbije, dobijate mogućnost da preklopite sve one parametre da bi videli da li je vaša nepokretnost blizu klizišta, da li lokacijski postoji mogućnost od zemljotresa i mnogo šta drugo - rekao je Vučetić.

Ostatak njegovog izlaganja možete videti uvideu ispod:

06:07

Darko Vučetić pokazao kako funkcioniše registar rizika od katastrofa

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track