04:09

GRADNJA SISTEMA CIVILNE ZAŠTITE U PUNOM JEKU! Luković za Kurir TV: Zahvaljujući EU uspeli smo da uradimo mnogo toga

KURIR TV

GRADNJA SISTEMA CIVILNE ZAŠTITE U PUNOM JEKU! Luković za Kurir TV: Zahvaljujući EU uspeli smo da uradimo mnogo toga

Održiva budućnost -

Kako da društva učinimo otpornim na katastrofe, tema je međunarodne konferencije “Smanjenje rizika od katastrofa – modeli i prakse na međunarodnom i nacionalnom nivou”. Konferencija se organizuje u okviru projekta “Evropska unija za Srbiju otpornu na katastrofe” koji uz finansijsku podršku Evropske unije od 14 miliona evra, sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj.

U organizaciju ovog važnog dvodnevnog dogadjaja u Beogradu uključeni su i Fakultet bezbednosti i Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Jelena Marić Luković
foto: Kurir Televizija

Jelena Marić Luković, iz UNDP, progovorila je o podršci EU, ali i šta je Srbija sve postigla u proteklom periodu.

- Zahvaljujuću EU uspeli smo da uradimo mnogo toga. Da ojačamo kapacitete vatrogasno spasilačkih jedinica da reaguju na šumske požare kroz nabavku vozila. Da podržimo Vladu Republike Srbije u onim kritičnim trenucima kovid 19 pandemije. Radimo i na unapređenju kvaliteta na lokalu. Preko 800 ljudi je do sada dobilo obuku i naučeno kako sistem zaštite i spasavanja funkcioniše, koga treba da kontaktiraju i kako da reaguju. Ponosni smo što opet gradimo sistem civilne zaštite po kome smo bili poznati 70' i 80' godina. Osnivamo prvi trening centar u Kraljevu time ćemo svi biti spremni kao kada smo nekada bili - rekla je Marić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja