ŠTA ĆE BITI SA TURISTIČKIM VAUČERIMA ZA ODMOR U SRBIJI? Oglasio se i ministar, ovo je novi plan države
Foto: Zorana Jevtić, Shutterstock

ŠTA ĆE BITI SA TURISTIČKIM VAUČERIMA ZA ODMOR U SRBIJI? Oglasio se i ministar, ovo je novi plan države

Novčanik -

Ministar turizma i omladine Husein Memić izjavio je da je država u ovoj godini podelila 100.000 vaučera, koji su jedan od vidova pomoći domaćem turizmu, ali da postoje i realne potrebe drugih sektora u privredi i realne mogućnosti budžeta, zbog čega za sada nema garancije da će ove godine biti novih serija vaučera.

On je za list 'Politika' rekao da je uloga vaučera, čija je vrednost ove godine povećana sa 5.000 na 10.000 dinara, da doprinese razvoju domaćeg turizma, ali da su oni samo jedan stub razvoja domaće turističke privrede.

Kaže i da u Ministarstvu sprovode desetine drugih projekata usmerenih na razvoj turizma sa posebnim fokusima na seoska domaćinstva, podizanje hotelskih i ugostiteljskih kapaciteta i suzbijanje sive ekonomije.

- U prvih pola godine ostvareno je rekordnih milion dolazaka i domaćih turista, što je za 5,8 odsto više nego u istom periodu protekle i 3,2 miliona noćenja, što je za 6,3 odsto više nego u prvom polugođu protekle godine. Navedene informacije nam govore da su programi dodele vaučera imali dobar uticaj na domaći turizam, kao i da su naši građani otkrili turističke bisere u svojoj sopstvenoj zemlji - zaključio je Memić.

biznis.kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja