OVIM GRAĐANIMA ĆE BITI PODELJENO 85 MILIONA DINARA: Evo za šta je izdvojen novac i ko sve može da računa na uplatu
Foto: Shutterstock

OVIM GRAĐANIMA ĆE BITI PODELJENO 85 MILIONA DINARA: Evo za šta je izdvojen novac i ko sve može da računa na uplatu

Novčanik -

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo podržao je sa 85 miliona dinara sufinansiranje investicija u opremanje stočarskih farmi na gazdinstvima u AP Vojvodini u ovoj godini. Ugovori su zaključeni u Pokrajinskoj vladi sa osamdeset i jednim korisnikom, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Na ovogodišnjem konkursu novac je izdvojen za opremanje govedarskih, svinjarskih, ovčarskih, kozarskih i živinarskih farmi, zatim za nabavku opreme za mužu, hlađenje i skladištenje mleka. Sufinansirana je i nabavka opreme za izđubravanje, kao i za pripremu, rukovanje i distribuciju koncentrovane i kabaste stočne hrane na gazdinstvima.

Stoka, Krave
foto: Profimedia

Učešće sekretarijata je do 70% od ukupne vrednosti investicije, odnosno maksimalno dva miliona dinara bespovratnih sredstava.

Pomoćnica pokrajinskog sekretara Dragica Ilić istakla je da je u proteklih osam godina resorni sekretarijat sa 693 miliona dinara učestvovao u investicijama stočara sa teritorije Vojvodine, a potpisano je ukupno 766 ugovora.

- Trudićemo se da nastavimo sa ovim trendom, te da i u narednom periodu izdvajamo sredstva za ovu namenu, kako bismo podržali stočarsku proizvodnju u pokrajini - naglasila je Ilić.

biznis.kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track