BEČLIJI SE SMUČIO RUČAK KAD MU JE STIGAO RAČUN NA HRVATSKOM PRIMORJU: Za dvoje morao da plati kao za petoro - sve podelio javno
Foto: Shutterstock

šokiran

BEČLIJI SE SMUČIO RUČAK KAD MU JE STIGAO RAČUN NA HRVATSKOM PRIMORJU: Za dvoje morao da plati kao za petoro - sve podelio javno

Novčanik -

Cene u Hrvatskoj su eksplodirale, a Austrijanac je priložio medijima i svoj račun iz lošinjskog restorana pokušavajući humorom da prikrije svoj bes kada je video ceh.

Zbog inflacije, uvođenja evra, a verovatno i zbog sve veće popularnosti, Hrvatska je očigledno postala skupo mesto na Jadranu.

Bečlija Martin koji je letovao na ostrvu Lošinj objavio je svoj račun za večeru iz jednog restorana i napisao:

- Trenutno smo na odmoru u Malom Lošinju i izašli smo da jedemo ribu - napisao je on. Srećom, već je progutao poslednji zalogaj kad mu je "poslužen" i račun u ovom restoranu kraj luke, a koji je iznosio 148,75 evra za dve osobe.

pare, novčanik
foto: Shutterstock

Martin je to pokušao da prihvati s humorom:

- Riba prve klase, dve porcije blitve, jedna pomfrita, pecivo, tri aperol šprica i boca mineralne vode za dve osobe - više se ne možete počastiti.

Uostalom, on i njegova saputnica uživali su u autentičnoj ostrvskoj kuhinji pripremljenoj od regionalnih namirnica, kaže on na Fejsbuk stranici. Cene u Hrvatskoj vrtoglavo rastu, što izaziva zgražanje nad visokim računima u restoranima.

Bečki izletnik pokušao je da ismeva svoj račun od 148,75 evra za ribu, blitvu, pomfrit, aperol spric i mineralnu vodu, a čak su i domaći ljudi zgroženi visokim cenama u Hrvatskoj.

BiznisKurir/Heute

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track