KAKO DA VAS MAJSTORI NE ODERU CENAMA USLUGA: Ispitajte nekoliko stvari, a na jedan način možete odmah da ih saterate u ćošak
Foto: Profimedia

visoke cene usluga

KAKO DA VAS MAJSTORI NE ODERU CENAMA USLUGA: Ispitajte nekoliko stvari, a na jedan način možete odmah da ih saterate u ćošak

Novčanik -

Opet stižu pitanja kako rešiti problem sa majstorima koji odlažu posao, a traže novac unapred, ne urade posao po dogovoru, a onda ne žele da prime reklamaciju ili dođu ponovo.

Ponovo podsećamo čitaoce na najvažnije detalje iz Zakona o zaštiti potrošača koje bi trebalo imati na umu pre nego što angažujete majstora.

Prvo pravilo je da proverite da je majstor koga angažujete uredno registrovan preduzetnik, jer vam od toga zavisi sve, pa i to da se žalite ako niste zadovoljni. Uvek pitajte da li naplaćuje dolazak i nemojte da plaćate uslugu dok posao ne bude završen. Uvek se na vreme raspitajte koliko košta rad, a koliko materijal i saznajte ko obezbeđuje neophodni materijal.

električar, majstor, popravka
foto: ronstik / Alamy / Alamy / Profimedia

Uporedite cene sa ostalim majstorima na tržištu. Važno je da tokom radova budete prisutni i pitate sve što vam nije jasno, jer vi odlučujete da li će on obaviti i dodatne radove ako se pojavi potreba za tim.

Кada majstor koga ste vi odabrali obavi posao i vi pristanete da platite cenu za koju smatrate da je neuobičajeno visoka – nemate osnova da se bilo kome žalite, što ne znači da ne možete da reklamirate uslugu ukoliko je loše obavljena.

hiljadu dinara, novac u rukama, dinari, srpski dinari, novac, pare
foto: Shutterstock

Svaki majstor koji ima radnju mora da na vidnom mestu istakne cenovnik usluga, a onaj koji dolazi na vaš poziv mora da vam pokaže cenovnik usluga pre nego što otpočne sa radom.

kurir.rs/Politika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track