DERU LJUDE NA NESREĆI: Cena kovčega ide i do 400.000 dinara, vlasnik pogrebne opreme objašnjava zbog čega je sve toliko skupo
Foto: Shutterstock

previše

DERU LJUDE NA NESREĆI: Cena kovčega ide i do 400.000 dinara, vlasnik pogrebne opreme objašnjava zbog čega je sve toliko skupo

Novčanik -

Obično niko i ne razmišlja o vrednosti kovčega, dok ga nemile životne okolnosti ne navedu da o tome istražuje. Cena kovčega zavisi od mnogo faktora, a one se u pojedinim radnjama pogrebne opreme kreću od 23.000 do gotovo 400.000 dinara.

Kako uz sam sanduk obično ide i garnitura od brokata ili satena, koja se odvojeno plaća, najjeftiniji brokat može da se nađe za 10.000 dinara, dok je garnitura od satena sa najnižom cenom od 9.400 dinara.

hiljadu dinara, novac u rukama, dinari, srpski dinari, novac, pare
foto: Shutterstock

Vlasnik jedne radnje pogrebne opreme objasnio je zbog čega se cene sanduka u tolikoj meri razlikuju i šta je ono što je ključno za formiranje iste.

- Većina ljudi se pita zbog čega je tolika razlika u ceni sanduka. Kovčezi se prave od različitih vrsta drveta i zbog toga cena varira. Oni koji su izgrađeni od hrasta i bukve skuplji su odnosu na topolu. Sam dizajn i završna obrada mogu, takođe, da utiču na cenu. Isto tako, u vrednost sanduka ulazi i garnitura od brokota i satena. Kada sve sagledate, uopšte nije bitna cena, već kvalitetna usluga - zaključuje vlasnik u jednom TikTok videu.

@had_pogrebna_agencija

Često pitanje sa kojim se susrećemo je: Zašto su kovčezi različitih cena?! ❓ Cena kovčega se razlikuje zbog vrste drveta od kog se izrađuje! ⚰️ Pogledajte šta je sve uračunato u cenu kovčega i kakav je odnos njihovih cena! Naše višedecenijsko iskustvo je jedan od temelja poverenja na koje se oslanja pogrebna agencija HAD!

♬ original sound - had_pogrebna_agencija

kurir.rs/TikTok

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track