ŽELJAN SAM SVEGA, OVO VIŠE NE MOŽE DA SE TRPI: Balkanac se zgranuo cenama u dućanu, kilo paradajza 2.000 RSD, ostalo ga dotuklo
Foto: Printscreen/TikTok

šokiran

ŽELJAN SAM SVEGA, OVO VIŠE NE MOŽE DA SE TRPI: Balkanac se zgranuo cenama u dućanu, kilo paradajza 2.000 RSD, ostalo ga dotuklo

Novčanik -

Pojavio se snimak na popularnoj društvenoj mreži, u kom TikToker snima cene voća i povrća u Nemačkoj, koje je u ponudi po izuzetno visokim iznosima, gde za kilogram paradajza treba izdvojiti čak 17 evra, što je gotovo 2.000 dinara.

- Pogledajte, ljudi, paradajz. Kilogram 17 evra, 350 grama je 5,40. Ovo je stvarno sramota! Kruške, kojih u Bosni na putu ima, pet evra kila. Kako mi od 2.000 evra plate da kupimo sad ovo? Dok platiš stan, auto, kredit, pa za 200 evra da jedem. Šta da jedem? Ne mogu ni voće - kaže TikToker.

Nemačka, cene
foto: Printscreen/TikTok

Nastavio je da obilazi prodavnicu i naišao na još simboličnih cena ostalog voća i povrća.

- Mladi luk 3,50 evra. Komad avokada 1,40 evra, mali kokos 1,50, a komadić manga 2,30 evra. Ovo je katastrofa, mi moramo da se vraćamo u Bosnu i Srbiju. Željan sam svega, ovo više ne može da se trpi - zaključuje Bosanac.

S druge strane, korisnici pomenute društvene mreže nisu imali reči podrške za mladića, te su mu uputili male kritike.

Nemačka, cene
foto: Printscreen/TikTok

''Nisi u martu ni u Bosni jeo paradajz'', ''I u Bosni su cene mnogih proizvoda iste, a ljudi žive sa 450 evra mesečno'', ''Svi se žale, a niko se ne vraća'', bili su samo neki od komentara.

@hame_95

Željan sam svega u Njemačkoj, ovo se više ne može trpiti.

♬ original sound - Hame.95

kurir.rs/TikTok

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track