''ČOVEK BI OVDE UMRO BEZ 2.000 € MESEČNO'': Mariju ŠOKIRALE cene u prodavnicama ove zemlje, čak i na pijaci supa košta 14 €
Foto: Printscreen/TikTok

papreno

''ČOVEK BI OVDE UMRO BEZ 2.000 € MESEČNO'': Mariju ŠOKIRALE cene u prodavnicama ove zemlje, čak i na pijaci supa košta 14 €

Novčanik -

U Finskoj nisu cene kakve bismo možda očekivali da budu, a to nam dokazuje i Marija koja se našla u jednom njihovom supermarketu i na licu mesta sve snimila. Na svom TikToku objavila je rafove sa proizvodima, na osnovu čega je zaključila da bi čovek bez 2.000 evra mesečno ovde umro.

- Ne znam ko me je slagao da Finska nije toliko skupa, ovo je bukvalno jedna od najskupljih zemalja u kojoj sam bila. Ne znam koje su njihove prosečne plate, ali ovde bi čovek umro bez 2.000 evra mesečno - započinje Marija.

Evro, Euro, Novac
foto: Shutterstock

Kako navodi, čak i spremanje hrane nije baš sjajno za budžet, zato što je dosta skupo u marketima.

- Kada želim da uštedim novac, kupujem gotova jela. Ovde je cena od pet do deset evra po obroku, što je manje nego u restoranima - priča ona.

@marijasolotraveler Bez 2000 evra mesečno čovek bi u Finskoj umro od gladi. Nešto više o cenama u Finskoj, i koliko će vas koštati da se hranite ovde, možete videti u ovom klipu. Imaju Lidl, koji je jeftiniji od ostalih marketa, ali je svakako dosta jako za naš džep. Čini mi se skupljom od Norveške. Jedno za Skandinaviju je sigurno - jako nepristupačno za naše plate. #finland #cene #fyp #tiktoksrbija #putovanja ♬ Start Me Up - Rock n Rolla

Međutim, ističe i da su u Finskoj restoranske cene nenormalne. Navela je primer supe sa pijace koja je koštala čak 14 evra, dok bi u restoranu takva iznosila minimum 20.

Cena suhomesnatih proizvoda se za nekoliko grama kreće od dva i po do pet evra.

- Deset jaja je između tri i pet evra, voće je, takođe, dosta skupo. Od iznosa koji treba izdvojiti za povrće me zaboli glava, jer su paprike bukvalno pet evra, a najjeftinije mleko je oko evro i po. Finska mi se čini skupljom od Norveške, izuzetno nepristupačno za naše plate - zaključuje Marija.

kurir.rs/TikTok

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track