AKO PLJUNETE NA ULICI PLATIĆETE KAZNU OD ČAK 1.000 €! Čak su i žvake zabranjene, a ko ne pusti vodu u toaletu odraće ga za 450 €!
Foto: instagram/marko_marijokovic

najskuplja država na svetu

AKO PLJUNETE NA ULICI PLATIĆETE KAZNU OD ČAK 1.000 €! Čak su i žvake zabranjene, a ko ne pusti vodu u toaletu odraće ga za 450 €!

Novčanik -

Singapur je najskuplji grad-država na svetu. Za nepoštovanje pravila koja su propisana na ovom mestu, moraćete debelo da platite. Za pljuvanje na ulici se kažnjava čak 1.000 evra!

- Ako ne pustite vodu u toaletu, kazna će vas koštati 450 evra - kaže Marko na svom Instagram profilu.

Ovo je grad koji ima najlepši aerodrom i na tom istom se nalazi najveći veštački vodopad na svetu.

01:08

Najskuplji grad na svetu?

U ovom gradu, ako odlučite da pljunete na ulici, dobićete kaznu da platite u iznosu od 1.000 evra. Takođe, zabranjena je i prodaja žvaka, kao i pušenje na otvorenom, a 99 odsto površine je pod kamerama.

Singapur je grad-država u kom je svaki treći stanovnik dolarski milioner, a ukoliko želite vozačku dozvolu, ona će vas koštati neverovatnih 30.000 evra!

1 / 4 Foto: instagram/marko_marijokovic

Na Markovo pitanje da li biste voleli da živite u ovakvom gradu, komentari su glasili: ,,Nikako. Život pun pravila nije život. A, i bez žvaka'', ,,Neka, hvala'', ,,Ovu kaznu za pljuvanje bih uvela i kod nas'', ,,Nikako, sve je veštačko'', zaključili su oni.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track