DALA MU PAPIR DA POTPIŠE A KAD JE UMRLA RATE SU POČELE DA STIŽU: Majka digla kredit, sin nije ni znao! Sad treba da plati 14.000€
Foto: Youtube screenshot/Srećko Stipović

pazite šta potpisujete

DALA MU PAPIR DA POTPIŠE A KAD JE UMRLA RATE SU POČELE DA STIŽU: Majka digla kredit, sin nije ni znao! Sad treba da plati 14.000€

Novčanik -

Kad je majka gluvonemom sinu dala da potpiše papir, nije ni slutio da će kredit za koji nije ni znao otplaćivati verovatno do kraja života.

Nije ni znao što potpisuje, a tek kad je majka umrla počele su da stižu rate kredita. Za deset godina sa 8.000 evra dug je uz kamate narastao na 14.000.

Nijaz, čija je sada već pokojna majka to učinila, gluvonem je i od dela plate u komunalnom, koji iznosi samo 75 evra, izdržava sebe, suprugu i troje dece.

Žive u Visokom, u Bosni, a za Jutjub kanal Srećka Stipovića njegova žena veli da preostali deo plate koju zaradi uopšte ne donese kući jer je uzima banka.

Sin Arnel
Sin Arnelfoto: Youtube screenshot/Srećko Stipović

Nijaz i njegov sin (20) imaju konja Sokola koji im je jedina nada za opstanak. Otac ga sa sinom posle posla u Čistoći upregne i obilazi smetlišta sakupljajući otpad od kog dodatno zarađuje. Radi i sve drugo, šta god ljudima treba ne bi li decu izveo na pravi put.

Sin Arnel kojem je sad 20 još od svoje 12. godine pomaže ocu da prežive.

- Borimo se, idemo, radimo, na tuđa vrata nikad nismo pokucali nešto da tražimo - kaže Arnel koji kaže da je u Visokom teško doći do posla osim ako nemaš vezu da zaposliš svoje dete.

Ispričao je i tužnu priču kako u komšiluku stalno traže nekog za posao a kad se on javi kažu ne treba. Položio je za šofera, za B i C kategoriju, i rado bi u vozače i van svog rodnog mesta.

Kaže, najveća mu je želja da se zaposli da pomogne svojoj mami i ocu koji su dali sve njemu i njegovim dvema sestrama.

Glava familije radi svakog dana najmanje 9-10 sati iako je dijabetičar na insulinu, a konj Soko mu je najveća ljubav, da njega izgubi, ne zna šta bi.

- Pošteno se borimo, radimo, živimo, nikad ništa nikom nismo ukrali, i kopali smo, zemlju radili da preživimo - kaže njegova žena dodajući da se retko više i šta nalazi pored puta, jer svi "beru", pošto svi teško žive.

Kurir.rs/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track