ANJA POKAZALA CENE BALKANSKIH PROIZVODA U NEMAČKOJ: Neki artikli duplo skuplji nego u Srbiji, a tek da vidite cenu ratluka!
Foto: Printscreen/Tik Tok/anjasoponjai1986

zavisi gde živite

ANJA POKAZALA CENE BALKANSKIH PROIZVODA U NEMAČKOJ: Neki artikli duplo skuplji nego u Srbiji, a tek da vidite cenu ratluka!

Novčanik -

Verovatno ste do sada više puta čuli kako cene u Nemačkoj nisu iste kao u Srbiji, što je delimično tačno, a najviše zavisi u kom se gradu nalazite. Često nam se plasiraju i snimci proizvoda iz inostranih dućana, pa je tako i ovog puta Anja usnimila cene artikala u jednoj turskoj prodavnici u Nemačkoj, za koje se ispostavilo da su skuplji kod njih, nego kod nas.

Neki od proizvoda domaćice koriste u svakodnevnoj upotrebi, poput vegete, koja se u turskoj prodavnici u Nemačkoj može kupiti za 2,50 evra. S druge strane, supa iz kesice može da se nađe za 1,20 evra, dok argeta pašteta košta 1,70.

00:25

Cene proizvoda u Nemačkoj

Slatkiši su, takođe, neizostavan deo mnogih domova, pa nam njihova cena uvek i privuče pažnju. Tako euroblok čokolada iznosi 1,30 evra, jafa keks dva, dok su štrudle i medeno srce po tri evra.

Ono što je najveće iznenađenje na snimku je cena ratluka, koji se u Srbiji prodaje za oko 100 dinara, dok je u Nemačkoj pakovanje čak pet evra!

Slaniši, poput smokija i grisina, u ponudi su za jedan evro.

U komentarima su se ljudi najviše aktivirali zbog toga što je Anja sve ove proizvode plasirala kao srpske, a evidentno je da to svi nisu. S druge strane, našli su se i neki poput: ,,Za ratluk ne bih dao ni evro, a kamoli pet'', ,,Ona bukvalno pokazuje samo jeftine cene, neka pokaže prave'', ,,Sve to ima jeftinije, zavisi gde si'', ,,Iste cene kao na Balkanu, a plate su im pet puta više''.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track