OVAJ PROIZVOD ZA PSE JE 10 PUTA SKUPLJI NEGO ZA LJUDE: Koristimo ga svakodnevno, vlasnica nemačkog ovčara poručuje - BESMISLENO!
Foto: Shutterstock

preskupo

OVAJ PROIZVOD ZA PSE JE 10 PUTA SKUPLJI NEGO ZA LJUDE: Koristimo ga svakodnevno, vlasnica nemačkog ovčara poručuje - BESMISLENO!

Novčanik -

Vlasnici kućnih ljubimaca često ne žale da odvoje finansijska sredstva kako bi zbrinuli svoje životinje, ipak je cena četkice za zube pasa sve ostavila u šoku. Naime, jedna takva košta čak 1.090 dinara, što je gotovo 10 puta skuplje od najjeftinijih četkica za zube koje koriste ljudi.

Četkica je sličnog izgleda kao ona za ljudske zube, s tim što za pse postoji dupli deo sa dlačicama, koji olakšava pranje zuba i sa unutrašnje strane.

Veterinari preporučuju često čišćenje zuba psima, jer su i oni podložni stvaranju bakterija, koje mogu neprijatno da utiču na okolinu, a kasnije i na zdravlje njihovih desni.

četkica za zube pasa
foto: Kurir

Sigurno će se mnogi zapitati zašto je cena ovoliko visoka.

- Ovakvi proizvodi su napravljeni od specijalnih materijala, koji su prilagođeni psećim potrebama i sigurnosnim standardima, što dodatno utiče na njihovu cenu - kaže Tijana, vlasnica jedne prodavnice hrane za životinje i ostalih potrepština za ljubimce.

Iako su cene četkica za zube pasa neobično visoke, potražnja za ovim proizvodima ne jenjava.

- Vlasnici pasa, kako bi obezbedili najbolju brigu za svoje ljubimce, često su spremni da plate više za četkice, čak tvrde da one pružaju bolji efekat oralne higijene, nego neke jeftinije - zaključuje Tijana.

pas
foto: nastasiya Tsiasemnikava / Alamy / Alamy / Profimedia

S druge strane, postoje ljudi kojima je nepojmljivo da jedna četkica za zube životinja košta kao dva-tri pakovanja duplih četkica za zube ljudi.

- Mislim da je besmisleno davati toliko novca. Za te pare može da se uzme nekoliko kesica poslastica za ljubimce, a zubi mogu kvalitetno da se očiste i nekom jeftinijom četkicom. Ko kaže drugačije - laže, verujte mi - zaključuje Aleksandra, vlasnica nemačkog ovčara.

Kurir.rs/ T. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja