ĐUKIĆI SA DETETOM IZBAČENI IZ SMEŠTAJA U GRČKOJ?! Uplatili tri kreveta, dobili dva a kad su doskočili problemu, gazda Grk pobesneo
Ilustracija, Foto: Shutterstock

srpska porodica na letovanju našla se u nebranom grožđu

ĐUKIĆI SA DETETOM IZBAČENI IZ SMEŠTAJA U GRČKOJ?! Uplatili tri kreveta, dobili dva a kad su doskočili problemu, gazda Grk pobesneo

Novčanik -

Sve ovo bih ja stavio na stranu, ali ja ne znam gde sutra spavam, a moje dete boluje od celijakije, glutenske bolesti, i ova situacija može da joj ugrozi zdravlje, kaže tata Nikola

"Platili smo studio 2+1, a dobili dvokrevetnu sobu. Kada su nam Srbi pritekli u pomoć i dali dušek da na njemu spavamo, gazda je odlučio da nas izbaci jer smatra da mu uništavamo imovinu", kažu Đukići iz Zemuna koji se trenutno nalaze u Nei Poriju na letovanju u Grčkoj, ali ne u apartmanu koji su uplatili.

Oni su, naime, izbačeni iz plaćenog smeštaja, iako zapravo oni nisu dobili ono što su tražili. Umesto trokrevetne sobe, dobili su dvokrevetnu, a gazda ih je izbacio na ulicu kada su pokušali da prevaziđu problem tako što su u apartman uneli dušek na naduvavanje.

- Moja porodica i ja smo se našli u veoma neprijatnoj situaciji. Smestili smo se, ali smo umesto trokrevetne sobe (2+1) dobili dvokrevetnu sobu u kojoj praktično nismo imali gde da spavamo. I sve bi manje-više bilo okej, snašli smo se, prvu noć sam spavao na dušeku za plažu, a idućeg dana od komšija sa sprata iznad uzeli smo neki dušek na naduvavanje. Naduvali smo ga sami, na taj način smo mislili da nekako preguramo situaciju u kojoj smo se našli - počinje svoju priču za Alo Nikola Đukić iz Zemuna.

- Mi smo bili spremni da prihvatimo to rešenje, ali je vlasnik bio vrlo nervozan i bukvalno nas je isterao iz sobe, tvrdeći da smo na taj način oštetili njegovu imovinu! Primorani smo bili da tražimo drugi smeštaj i prenoćište smo našli u drugom mestu, u Nei Poriju, ali sve je to totalno rušilo koncept našeg letovanja. Ideja je bila da budemo u blizini porodice moje sestre i mog brata - kaže Nikola, i dodaje da su bili izloženi neprijatnostima, gruboj terminologiji vlasnika smeštaja.

Nei Pori
Nei Porifoto: printscreen YT

- Sve ovo bih ja stavio na stranu, ali ja ne znam gde sutra spavam, a moje dete boluje od celijakije, glutenske bolesti, i ova situacija može da joj ugrozi zdravlje - ističe Nikola, i dodaje da je veoma revoltiran i da smatra da njegov slučaj otvara pitanja kakve su to agencije u Srbiji, ko tamo radi, ko odobrava njihov rad i pod kojim kriterijumima.

- Ne mogu da se ne zapitam da li agencije imaju svoje predstavnike i da li oni rešavaju ovakve probleme ili ne - kaže Nikola izvinjavajući se što je veoma besan zbog svega što im se dešava.

Uplatili su preko jedne agencije, a došli preko druge u Platamon.

- Mi smo zvali predstavnike agencije, rekli su nam javiće vam se neko kasnije, javiće se sutra, prekosutra... Reakcije agencije su zakasnele, kad su došli s idejom da u sobu donesu još jedan krevet koji tu objektivno ne može da stane, vlasnici su bili svime time revoltirani, to se sve slomilo na nama, odnosno na detetu koje je bolesno - kaže Nikola, i ističe da je zbog zdravstvenog stanja njegove ćerkice neophodno da imaju kuhinju, jer ona ne može tek tako da jede hranu kupljenu na ulici, restoranu, prodavnici...

Nei Pori
Nei Porifoto: printscreen YT

Oni su slali imejlove agenciji „Oktopod“ preko koje su uplatili smeštaj, tražeći da se reši problem i da im se omogući da dobiju sobu koju su platili.

Oktopod: Zamena u obližnjem mestu

U agenciji „Oktopod“ su rekli da su oni odmah reagovali na prigovor Nikole Đukića i da su im ponudili alternativna rešenja, kao i da se trude da pomognu svim svojim turistima da reše probleme što brže i što adekvatnije.

- Nekada je moguće to rešiti brzo i adekvatno, nekada nudimo zamenske sobe, kao i u ovom slučaju. Nismo imali slobodnih soba u tom mestu i ponudili smo porodici smeštaj u obližnjem mestu - rekli su listu u agenciji.

- Ta agencija ima svog subagenta, ali to valjda i nije bitno, mi ne treba da vodimo računa ko je s kim sklopio kakav ugovor, jer smo i dobili na papiru da smo uplatili sobu 2+1, a našli smo se u situaciji da nemamo gde da spavamo - ističe Nikola, s nadom da će im se letovanje ipak završiti koliko-toliko lepo.

Kurir.rs/Alo

Bonus video:

00:42

NEMA SUMNJE DA ĆE GRČKA I DOGODINE BITI HIT! Srbi dobili veliku OLAKŠICU, jasno je što svi tamo hrle na letovanje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja