ZA MONTAŽNE KUĆE VAM NE TREBA GRAĐEVINSKA DOZVOLA U JEDNOM SLUČAJU: Treba da proverite samo ovu stvar pre njenog postavljanja
Foto: Shutterstock

dozvola za gradnju

ZA MONTAŽNE KUĆE VAM NE TREBA GRAĐEVINSKA DOZVOLA U JEDNOM SLUČAJU: Treba da proverite samo ovu stvar pre njenog postavljanja

Nekretnine -

Ukoliko ste planirali da imate montažnu kuću, modularnu, drvenu brvnaru ili kontejner kao objekat u kom ćete živeti, sigurno ste se zapitali da li vam je za tako nešto neophodna građevinska dozvola. Odgovor je da treba, ali postoji jedan slučaj u kom to možete da izbegnete.

Kako savetnik za nekretnine objašnjava, za sve objekte koji se tretiraju kao mesto za stanovanje, mora da se ima građevinska dozvola, izuzev jednog slučaja.

Plan, Planovi, Građevina, šlem, Skice, Građevinska Dozvola
foto: Profimedia

- Ovo su tipovi objekata koji su veoma popularni danas na tržištu nekretnina, a vi se sigurno pitate da li vam za to treba građevinska dozvola. Dakle, za sve objekte u kojima se stanuje potrebna je građevinska dozvola. Ali, naš zakon kaže da ona nije neophodna za privremene objekte, odnosno one koji se negde privremeno postavljaju - kaže Vladimir.

Takođe, poručuje da je najbolje da se proveri u opštini u kojoj planirate da pozicionirate neku od pomenutih objekata za život, kako biste bili sigurni šta je ispravno da uradite.

montažna kuća, drvena kuća, kuća, jeftine kuće, vikendica
foto: Youtube Printscreen

- Moj predlog je da je najbolje da, ako želite ovakve objekte negde da postavite i gradite, proverite u nadležnoj opštini, jer pravila mogu da se razlikuju u zavisnosti od toga - zaključuje Rafajlović.

kurir.rs/TikTok

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track