PRIMORJE JEFTINIJE OD PODGORICE! Evo koliko bi vas koštao stan u Crnoj Gori - Ako OVO učinite cena kvadrata se DODATNO SMANJUJE!
Foto: Shutterstock

VELIKA RAZLIKA

PRIMORJE JEFTINIJE OD PODGORICE! Evo koliko bi vas koštao stan u Crnoj Gori - Ako OVO učinite cena kvadrata se DODATNO SMANJUJE!

Nekretnine -

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu 2023. godine iznosila je 1.790 evra, pokazuju podaci Monstata.

U Podgorici cena kvadratnog metra stana iznosila je 1.862, dok je na primorju 1.771 evra, a u središnjem regionu države 915 evra. Na severu prosečna cena kvadratnog metra u novogradnji iznosil 1.091 evro.

Crna Gora, Kotor, Boka Kotorska
foto: Shutterstock

Iz Monstata poručuju da prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj meri zavisi od učešća stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje.

- Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosečna cena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosečna cena će biti veća - dodaju iz Monstata, prenosi RTCG.

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u četvrtom kvartalu protekle godine iznosila je 1.795 evra.

U kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila je 589 evra.

Podgorica
foto: Shutterstock

Prema metodologiji istraživanja „cene stanova u novogradnji“, u obračun prosečne cene kvadratnog metra stana u novogradnji u obzir se uzimaju samo stanovi koji su prvi put prodati na tržištu, odnosno za koje je prvi put zaključen kupoprodajni ugovor.

- Predmet posmatranja ovog istraživanja nisu stanovi starog stambenog fonda, niti ostale vrste nepokrenosti: poslovni objekti, zemljište i drugo. Istraživanje ne predstavlja odraz ponude i potražnje novih stanova na tržištu, već cene obračunate na osnovu zaključenih kupoprodajnih ugovora - zaključuje se u saopštenju Monstata.

(Kurir.rs/BizPortal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track