OGROMNA POTRAŽNJA ZA JEFTINIM STANOVIMA: Švajcarci razgrabili kvadrate u zgradi u kojoj su nekad živeli SOCIJALNO UGROŽENI
Foto: Shutterstock, Ilustracija

ogroman odziv

OGROMNA POTRAŽNJA ZA JEFTINIM STANOVIMA: Švajcarci razgrabili kvadrate u zgradi u kojoj su nekad živeli SOCIJALNO UGROŽENI

Nekretnine -

Raspoloženje u Kolbenakeru u švajcarskom Cirihu je deprimirajuće. Nekoliko stotina ljudi koji traže stan nedavno je stajalo ispred potpuno renovirane stambene zgrade. Prvi zainteresovani stigli su više od sat vremena pre termina za razgledanje. Kolona zainteresovanih bila je dugačka 150 metara i protezala se sve do prilaznog puta do sledeće stambene zgrade.

I to u okrugu Sibah gde su se pre nekoliko godina za stanove interesovali samo nezaposleni i primaoci socijalne pomoći, piše Fenix magazin.

zgrada, stan, nekretnina, prodaja stanova, izdavanje stana, novogradnja
foto: Shutterstock

Očekivali veliki interes

Dugi redovi za stanove u Cirihu sada su stigli do periferije grada.

Stambena zgrada na Kolbenakeru udaljena je pola sata vožnje gradskim prevozom od glavnog železničkog kolovoza.

Glavni direktor firme za nekretnine očekivao je veliki interes.

- Tražili smo stanare za stambenu zgradu u okolini pre godinu dana i odziv je bio ogroman. Od tada se situacija dodatno pogoršala - kaže za švajcarske medije. Ipak, impresioniran je prizorom.

Ispred ulaza direktor je podelio zainteresovane u tri reda, u zavisnosti od toga jesu li došli radi razgledanja jednosobnog, dvoiposobnog ili troiposobnog stana.

Cirih
foto: Shutterstock

CENE DO 2.120 EVRA

Dostupna su 24 stana. Jednosobni stan od 29,3 kvadrata košta 1.290 franaka (1.370 evra). 2,5 sobe od 51 kvadrata dostupne su za 1.700 franaka (1.800 evra), a 3,5 sobe od 60,7 kvadrata za 2.000 franaka (2.120 evra).

To ih čini vrlo jeftinima za gradske standarde Ciriha.

(Kurir.rs/Fenix magazin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track