KUPIO NASELJE OD 4 MILIONA I POKLONIO GA SAMOHRANIM MAJKAMA Šokirao nesvakidašnjim gestom, pa uradio još nešto NEZAMISLIVO (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/KING 5 Seattle

Humani čin zadivio svet

KUPIO NASELJE OD 4 MILIONA I POKLONIO GA SAMOHRANIM MAJKAMA Šokirao nesvakidašnjim gestom, pa uradio još nešto NEZAMISLIVO (VIDEO)

Nekretnine -

Lepe gestove uvek treba pohvaliti, naročito oko praznika, a baš nismo skoro čuli da je neko poklonio čitavo stambeno naselje.

Baš to u Americi je uradio Rik Stivs, koji je poklonio stambeno naselje od 24 stana samohranim majkama.

Rik Stivs poznat je po svojim knjigama i videima širom sveta. On je američki putopisac, pisac, aktivista i televizijska ličnost.

Njegova filozofija putovanja podstiče ljude da istražuju odredišta manje poznata među turistima i da se udube u način života lokalnog stanovništva.

No, Rik Stivs poznat je i po dobrim delima koja čini.

Jedno od njegovih „najboljih“ dobrih dela je kada je odlučio kupiti apartmansko naselje kako bi ga dao majkama koje imaju decu, ali su beskućnice.

Ovaj kompleks kupio je kada se činilo da ga je vreme potpuno pregazilo. Preuredio ju je u prekrasnu lokaciju i odlučio je dati majkama koje se ječe od zavisnosti ili onima koje nemaju svoj dom.

-Upravo sam Udruženju hrišćanskih mladih žena (YWCA) dao stambeni kompleks vredan 4 miliona dolara za beskućnice i decu – rekao je Rik Stivs tada i dodao kako je reč o stambenom kompleksu od 24 stambene jedinice.

Inače, YWCA je neprofitna organizacija s fokusom na osnaživanje, vođstvo i prava žena, mladih žena i devojaka u više od 100 zemalja.

Rik kaže kako je jako želeo da upravo ovaj smeštaj koriste samohrane majke koje su se lečile od teških zavisnika o drogama i sada su spremne dobiti natrag starateljstvo nad svojom decom.

-Zamislite radost spoznaje da mogu osigurati jednostavan dvosobni stan za mamu i njenu decu dok se ona borila da svoj život vrati na pravi put… puta 24. Zamislite radost pružanja ljudima koji posvećuju svoje živote kako bi pomogli ovim ljudima kojima je potrebna ustanova da bolje obavljaju svoj posao. Za mene ovo nije bilo naročito plemenito ili saosećajno… to je samo promišljeno korišćenje mog kapitala – ispričao je Rik Stivs.

Na ovaj potez Stivs se odlučio pre 6 godina.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track